Activate – workshop voor volwassenen – Hasselt (10484)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Activate – workshop voor volwassenen – Hasselt (10484)

Onderzoek wijst uit dat hoogbegaafde volwassenen geregeld met vragen zitten over eigen functioneren. Ze trachten hun potentieel volop tot ontwikkeling te laten komen en stellen gaandeweg vast tegen een aantal valkuilen of embodio’s (1)  aan te lopen. Het zou daarom handig zijn te weten wat het betekent hoogbegaafd te zijn en welke embodio’s hiermee gepaard kunnen gaan. Bovendien zorgt het ontwikkelen van copingsmechanismen ervoor dat je, zelfs al ben je heel succesvol, van deze krachtige eigenschappen (nog meer) kan genieten. Jij, je omgeving en bij extrapolatie de hele maatschappij worden er alleen maar mooier van.

Aan de hand van wetenschappelijke inzichten en in de praktijk bewezen oplossingsmethoden, worden antwoorden geformuleerd op volgende vragen:

  • Wat betekent het om hoogbegaafd te zijn?
  • Welke hindernissen moet je als hoogbegaafde nemen?
  • Zijn er copingsmechanismen die werken?
  • Op welke manier kan je de communicatie met je omgeving verbeteren?
  • Hoe kan je ontdekken wat nodig is om je in je werk goed te voelen?
  • Welk type ben je en wat zijn je embodio’s?

Naast het delen van inzichten binnen een cognitieve context gaan we ook aan de slag met het beleven van wat er zich daadwerkelijk afspeelt als het gaat over mogelijke embodio’s waarmee je kan worden geconfronteerd. Daartoe wordt in deze opleiding een sessie verzorgd door Johan Decock. Hij zal je de embodio’s aan den lijve laten ervaren door middel van oefeningen in een sportief uitdagende omgeving. Die ervaringen zijn van belang om een transfer te maken op intellectueel vlak en ook binnen een dagelijkse context en/of werkomgeving. Hierdoor kan je vanuit eigen beleving gericht aan de slag met het leren optimaliseren van je potentieel.

Leiding:

 Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx

Kathleen heeft een internationaal topsportverleden en oefende jarenlang een voortrekkersrol uit in de energiesector. Daarnaast is zij ook bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 Prof. dr. Tessa Kieboom

Tessa is de autoriteit op het vlak van hoogbegaafdheid in Vlaanderen en Nederland. Zij is eveneens bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 Johan Decock

Johan was als coach de pionier van de topsportopleiding voor gymnastiek in Gent en begeleidde tal van toppers. In Limburg startte hij in Hasselt en Houthalen de topsportschool voor beloftevolle jongeren op. Johan is expert in behendigheidstraining en het aanleren van uitdagende acrobatische bewegingen voor alle niveaus.

Voor wie: hoogbegaafde volwassenen

Wanneer: 4 sessies van 3 uur

Data: 27 januari (van 14u tot 17u) & 3 februari (van 10u tot 13u) & 2 maart (van 14u tot 17u) & 23 maart (van 14u tot 17u)

Let op: De sessie van 3 februari vindt plaats in Sporthal Lakerveld, Guldensporenlaan 16 A, Houthalen-Helchteren.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen.
[1] Embodio is afkomstig van het Griekse εμπόδιο (empódio) en betekent hindernis of barrière.
januari 27 2020

    Schrijf je in op onze wachtlijst

    Details

    Eerste sessie: 27 januari 2020 @ 14:00
    Laatste sessie: 23 maart 2020 @ 22:00
    Prijs: €445

    Waar

    CC Hasselt

    Kunstlaan 5
    Hasselt, 3500 Belgium

    + Google Maps

    Data

    • 27 januari (van 14u tot 17u)
    • 03 februari (van 10u tot 13u)
    • 02 maart (van 14u tot 17u)
    • 23 maart (van 14u tot 17u)
    •  

    voor hoogbegaafde volwassenen

    0