Activate MORE – groepstraject voor volwassenen – Antwerpen (AC9324)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Activate MORE – groepstraject voor volwassenen – Antwerpen (AC9324)

Onderzoek wijst uit dat hoogbegaafde volwassenen geregeld met vragen zitten over eigen functioneren. Ze trachten hun potentieel volop tot ontwikkeling te laten komen en stellen gaandeweg vast tegen een aantal valkuilen of embodio’s (1)  aan te lopen. Het zou daarom handig zijn te weten wat het betekent hoogbegaafd te zijn en welke embodio’s hiermee gepaard kunnen gaan. Bovendien zorgt het ontwikkelen van copingsmechanismen ervoor dat je, zelfs al ben je heel succesvol, van deze krachtige eigenschappen (nog meer) kan genieten. Jij, je omgeving en bij extrapolatie de hele maatschappij worden er alleen maar mooier van.

Zit jij ook met volgende vragen:

* Wat betekent het om hoogbegaafd te zijn?

* Welke hindernissen moet je als hoogbegaafde nemen?

* Welk type ben je en wat zijn je embodio’s?

* Zijn er copingsmechanismen die werken?

* Hoe kan je ontdekken wat nodig is om je in je werk goed te voelen?

* Op welke manier kan je de communicatie met je omgeving verbeteren?

Dan is onze Activate opleiding wellicht iets voor jou. Met deze opleiding zetten wij zowel in op inzicht en zelf-inzicht als op het aanreiken van bruikbare houvasten om jezelf verder te ontwikkelen. Wij hanteren hiervoor een combinatie van leervormen (blended learning).

Opbouw:
Voor het delen van de inzichten binnen een cognitieve context maken we tijdens deze opleiding gebruik van de voordelen van het online medium: zo kan u volgens uw eigen noden en op eigen tempo de inzichten verwerken.
Daarnaast voorzien we vier interactieve werksessies waarin je ideeën kan uitwisselen met ‘peers’ en elkaar een spiegel voorhouden om zo je zelf-inzicht te verscherpen, en waarbij je tools aangereikt krijgt om je verder te ontwikkelen.
Om je embodio’s aan den lijve te laten ondervinden, plannen we ook een sessie waarin je door middel van fysiek actieve oefeningen ervaart wat er zich daadwerkelijk afspeelt als het gaat over mogelijke embodio’s waarmee je kan worden geconfronteerd.

Programma:
Sessie 1: online cursus (delen 1 tem 4)
Sessie 2 op 07/09: Interactieve sessie live – Kennismaking en Vertalen van de inzichten uit leermodule 1 naar de praktijk en zichzelf. (Leiding: Karin Vanneste)
Sessie 3: online cursus (deel 5) op 12/06: Interactieve sessie live – 
Sessie op 18/09: Fysiek actieve sessie live waarin je je embodio’s aan den lijve ervaart (Leiding: Johan Decock)
Sessie 5 op 05/10: Interactieve sessie live – Vertalen van de inzichten uit leermodule 2 naar de praktijk en zichzelf. (Leiding: Karin Vanneste)
Sessie 6 op 19/10: Interactieve sessie live – Hoe embodio’s aanpakken (Leiding: Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx en Prof. dr. Tessa Kieboom)
Sessie 7 op 09/11: Integratiesessie live – Integreren van alle opgedane inzichten en ideeën en distilleren hiervan tot een haalbaar plan van aanpak (Leiding: Karin Vanneste)
Sessie 8 na ca. 3 maand: Individueel afsluitingsgesprek 1u online (Leiding: Karin Vanneste)

Leiding:

 Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx

Kathleen heeft een internationaal topsportverleden en oefende jarenlang een voortrekkersrol uit in de energiesector. Daarnaast is zij ook bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 Prof. dr. Tessa Kieboom

Tessa is de autoriteit op het vlak van hoogbegaafdheid in Vlaanderen en Nederland. Zij is eveneens bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

Karin Vanneste

Karin ondersteunde als ontwikkelingsgerichte coach en trainer, in de afgelopen 20 jaar duizenden volwassenen op vlak van interactie, samenwerking en communicatie. Als Master in de klinische en ontwikkelingspsychologie zet Karin haar skills en expertise dan ook graag in om hoogbegaafde volwassenen te ondersteunen en van elkaar te laten leren.

 Johan Decock

Johan was als coach de pionier van de topsportopleiding voor gymnastiek in Gent en Limburg, begeleidde tal van toppers en is expert in talentontwikkeling van zeer begaafde sporters.!

Voor wie: hoogbegaafde volwassenen

Wanneer: 5 live sessies van 3 uur + 2 online sessies + 1 online afsluitingsgesprek

Data: donderdag 7 september van 17u00 tot 20u00 & maandag 18 september van 10u00 tot 13u00 & donderdag 5 oktober van 17u00 tot 20u00 & donderdag 19 oktober van 17u00 tot 20u00 & donderdag 9 november van 17u00 tot 20u00 & periode eind januari/begin februari.

Let op: De sessie van maandag 18 september vindt plaats in Gymnopolis, Plattebeekstraat 1 in Mechelen.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen.
[1] Embodio is afkomstig van het Griekse εμπόδιο (empódio) en betekent hindernis of barrière.
september 07 2023

Details

Date: 7 september
Tijdstip: 17:00 - 20:00
Prijs: €1175
Evenement categorieën: ,

Waar

zaal bij kantoor Pelckmans

Mechelsesteenweg 271 - elfde verdieping
Antwerpen, 2600

+ Google Maps

Data

  • donderdag 7 september van 17u00 tot 20u00 (Antwerpen)
  • maandag 18 september van 10u00 tot 13u00 in Gymnopolis Mechelen
  • donderdag 5 oktober van 17u00 tot 20u00 (Antwerpen)
  • donderdag 19 oktober van 17u00 tot 20u00 (Antwerpen)
  • donderdag 9 november van 17u00 tot 20u00 (Antwerpen)
  • indiv. online gesprek periode eind januari/begin februari
  •  

voor hoogbegaafde volwassenen