Activate MORE – workshop voor volwassenen – Antwerpen (23719)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Activate MORE – workshop voor volwassenen – Antwerpen (23719)

Onderzoek wijst uit dat hoogbegaafde volwassenen geregeld met vragen zitten over eigen functioneren. Ze trachten hun potentieel volop tot ontwikkeling te laten komen en stellen gaandeweg vast tegen een aantal valkuilen of embodio’s (1)  aan te lopen. Het zou daarom handig zijn te weten wat het betekent hoogbegaafd te zijn en welke embodio’s hiermee gepaard kunnen gaan. Bovendien zorgt het ontwikkelen van copingsmechanismen ervoor dat je, zelfs al ben je heel succesvol, van deze krachtige eigenschappen (nog meer) kan genieten. Jij, je omgeving en bij extrapolatie de hele maatschappij worden er alleen maar mooier van.

Zit jij ook met volgende vragen:

–  Wat betekent het om hoogbegaafd te zijn?

–  Welke hindernissen moet je als hoogbegaafde nemen?

–  Welk type ben je en wat zijn je embodio’s?

–  Zijn er copingsmechanismen die werken?

–  Hoe kan je ontdekken wat nodig is om je in je werk goed te voelen?

–  Op welke manier kan je de communicatie met je omgeving verbeteren?

Dan is onze Activate opleiding wellicht iets voor jou. Met deze opleiding zetten wij zowel in op inzicht en zelf-inzicht als op het aanreiken van bruikbare houvasten om jezelf verder te ontwikkelen. Wij hanteren hiervoor een combinatie van leervormen (blended learning).

Opbouw:
We starten met een live bijeenkomst waar Kathleen Venderickx en Tessa Kieboom het programma verder toelichten en je de kans krijgt kennis te maken met de andere deelnemers.
Voor het delen van de inzichten binnen een cognitieve context maken we tijdens deze opleiding gebruik van de voordelen van het online medium: zo kan u volgens uw eigen noden en op eigen tempo de inzichten verwerken.
Daarnaast voorzien we drie interactieve werksessies waarin je ideeën kan uitwisselen met ‘peers’ en elkaar een spiegel voorhouden om zo je zelf-inzicht te verscherpen, en waarbij je tools aangereikt krijgt om je verder te ontwikkelen.
Om je embodio’s aan den lijve te laten ondervinden, plannen we ook een sessie waarin je door middel van fysiek actieve oefeningen ervaart wat er zich daadwerkelijk afspeelt als het gaat over mogelijke embodio’s waarmee je kan worden geconfronteerd.

Programma:
Sessie 1 op 11/10: Kennismaking en introductie (Leiding: Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx en Prof. dr. Tessa Kieboom)
Sessie 2: online cursus sessie 1 tem 4
Sessie 3 op 25/10: Interactieve sessie live – Vertalen van de inzichten uit leermodule 1 naar de praktijk en zichzelf. (Leiding: Karin Vanneste)
Sessie 4: online cursus sessie 5
Sessie 5 op 29/10: Fysiek actieve sessie live waarin je je embodio’s aan den lijve ervaart (Leiding: Johan Decock)
Sessie 6 op 29/11: Interactieve sessie live – Vertalen van de inzichten uit leermodule 2 naar de praktijk en zichzelf. (Leiding: Karin Vanneste)
Sessie 7 op 13/12: Integratiesessie live – Integreren van alle opgedane inzichten en ideeën en distilleren hiervan tot een haalbaar plan van aanpak (Leiding: Karin Vanneste)
Sessie 8 op 24/03: Q&A live – Prof Venderickx en Prof Kieboom gaan in op nog onbeantwoorde vragen en noden.

Leiding:

 Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx

Kathleen heeft een internationaal topsportverleden en oefende jarenlang een voortrekkersrol uit in de energiesector. Daarnaast is zij ook bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 Prof. dr. Tessa Kieboom

Tessa is de autoriteit op het vlak van hoogbegaafdheid in Vlaanderen en Nederland. Zij is eveneens bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

Karin Vanneste

Karin ondersteunde als ontwikkelingsgerichte coach en trainer, in de afgelopen 20 jaar duizenden volwassenen op vlak van interactie, samenwerking en communicatie. Als Master in de klinische en ontwikkelingspsychologie zet Karin haar skills en expertise dan ook graag in om hoogbegaafde volwassenen te ondersteunen en van elkaar te laten leren.

 Johan Decock

Johan was als coach de pionier van de topsportopleiding voor gymnastiek in Gent en Limburg, begeleidde tal van toppers en is expert in talentontwikkeling van zeer begaafde sporters.

Voor wie: hoogbegaafde volwassenen

Wanneer: 6 live sessies van 3 uur + 2 online sessies

Data: maandag 11 oktober van 18u00 tot 21u00 & maandag 25 oktober van 18u00 tot 21u00 & vrijdag 29 oktober van 12u00 tot 15u00 & maandag 29 november van 18u00 tot 21u00 & maandag 13 december van 18u00 tot 21u00 & donderdag 24 maart 2022 van 18u00 tot 21u00.

Let op: De sessie van vrijdag 29 oktober vindt plaats in Gymnopolis, Plattebeekstraat 1 in Mechelen.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen.
[1] Embodio is afkomstig van het Griekse εμπόδιο (empódio) en betekent hindernis of barrière.
oktober 11 2021

Details

Eerste sessie: 11 oktober 2021 @ 18:00
Laatste sessie: 24 maart 2022 @ 21:00
Prijs: €985

Waar

Zaal Stanislas – Berchem

Grote Steenweg 75
Berchem, Belgium

+ Google Maps

Data

  • maandag 11 oktober van 18u00 tot 21u00
  • maandag 25 oktober van 18u00 tot 21u00
  • vrijdag 29 oktober van 12u00 tot 15u00 in Gymnopolis Mechelen
  • maandag 29 november van 18u00 tot 21u00
  • maandag 13 december van 18u00 tot 21u00
  • donderdag 24 maart 2022 van 18u00 tot 21u00
  •  

voor hoogbegaafde volwassenen