Activate – workshop voor volwassenen – Antwerpen (17309)

Bezig met het laden van Evenementen
 • Deze evenement zijn geslaagd.

Activate – workshop voor volwassenen – Antwerpen (17309)

Onderzoek wijst uit dat hoogbegaafde volwassenen geregeld met vragen zitten over eigen functioneren. Ze trachten hun potentieel volop tot ontwikkeling te laten komen en stellen gaandeweg vast tegen een aantal valkuilen of embodio’s (1)  aan te lopen. Het zou daarom handig zijn te weten wat het betekent hoogbegaafd te zijn en welke embodio’s hiermee gepaard kunnen gaan. Bovendien zorgt het ontwikkelen van copingsmechanismen ervoor dat je, zelfs al ben je heel succesvol, van deze krachtige eigenschappen (nog meer) kan genieten. Jij, je omgeving en bij extrapolatie de hele maatschappij worden er alleen maar mooier van.

Aan de hand van wetenschappelijke inzichten en in de praktijk bewezen oplossingsmethoden, worden antwoorden geformuleerd op volgende vragen:

 • Wat betekent het om hoogbegaafd te zijn?
 • Welke hindernissen moet je als hoogbegaafde nemen?
 • Zijn er copingsmechanismen die werken?
 • Op welke manier kan je de communicatie met je omgeving verbeteren?
 • Hoe kan je ontdekken wat nodig is om je in je werk goed te voelen?
 • Welk type ben je en wat zijn je embodio’s?

Naast het delen van inzichten binnen een cognitieve context gaan we ook aan de slag met het beleven van wat er zich daadwerkelijk afspeelt als het gaat over mogelijke embodio’s waarmee je kan worden geconfronteerd. Daartoe wordt in deze opleiding een sessie verzorgd door Johan Decock. Hij zal je de embodio’s aan den lijve laten ervaren door middel van oefeningen in een sportief uitdagende omgeving. Die ervaringen zijn van belang om een transfer te maken op intellectueel vlak en ook binnen een dagelijkse context en/of werkomgeving. Hierdoor kan je vanuit eigen beleving gericht aan de slag met het leren optimaliseren van je potentieel.

Leiding:

 Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx

Kathleen heeft een internationaal topsportverleden en oefende jarenlang een voortrekkersrol uit in de energiesector. Daarnaast is zij ook bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 Prof. dr. Tessa Kieboom

Tessa is de autoriteit op het vlak van hoogbegaafdheid in Vlaanderen en Nederland. Zij is eveneens bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 Johan Decock

Johan was als coach de pionier van de topsportopleiding voor gymnastiek in Gent en Limburg, begeleidde tal van toppers en is expert in talentontwikkeling van zeer begaafde sporters.

Voor wie: hoogbegaafde volwassenen

Wanneer: 4 sessies van 3 uur

Data: donderdag 29 april van 19u00 tot 22u00 & donderdag 20 mei van 19u00 tot 22u00 & vrijdag 28 mei van 12u00 tot 15u00 & maandag 31 mei van 19u00 tot 22u00.

Let op: De sessie van vrijdag 28 mei vindt plaats in Gymnopolis, Plattebeekstraat 1 in Mechelen.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen.
[1] Embodio is afkomstig van het Griekse εμπόδιο (empódio) en betekent hindernis of barrière.
april 29 2021

Details

Eerste sessie: 29 april 2021 @ 19:00
Laatste sessie: 31 mei 2021 @ 22:00
Prijs: €445

Waar

Zaal Stanislas – Berchem

Grote Steenweg 75
Berchem, Belgium

+ Google Maps

Data

 • donderdag 29 april van 19u00 tot 22u00
 • donderdag 20 mei van 19u00 tot 22u00
 • vrijdag 28 mei van 12u00 tot 15u00 in Gymnopilis Mechelen
 • maandag 31 mei van 19u00 tot 22u00
 •  

voor hoogbegaafde volwassenen