Binnenstebuiten-reis (vroeger sociaal-emotioneel welbevinden) – Berchem (19466)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Binnenstebuiten-reis (vroeger sociaal-emotioneel welbevinden) – Berchem (19466)

“Een reis naar binnen om mee naar buiten te komen”

Hoogbegaafde kinderen bezitten heel wat talenten die tot ontplooiing moeten worden gebracht. Om talent optimaal te kunnen ontwikkelen, moet een kind zich als een vis in het water voelen. Pas dan kan het voluit voor zijn/haar passie of interesse gaan. Omdat de omgeving (gezin, school, naschoolse activiteiten) niet altijd voldoende afgestemd is op de noden van deze kinderen, lopen ze het risico een deuk te krijgen in hun sociaal-emotioneel welbevinden. Er zijn dus tools nodig om tot een vlotte communicatie en samenwerking met de omgeving te komen, ook al op jonge leeftijd. Door deze vaardigheden krijgt talent pas echt de kans om te groeien!

In dit traject wordt daarom specifiek aandacht besteed aan het sociaal-emotioneel welbevinden. Thema’s als samenwerken, leren communiceren maar ook filosoferen komen hierin aan bod. Kinderen krijgen op deze manier meer inzicht in eigen functioneren en leren methodieken om in contact met de omgeving te kunnen genieten van ieders talenten.

Begeleiding: Iris Dresselaerts & Esther Delafonteyne, klinisch psychologen gespecialiseerd in hoogbegaafdheid

Voor wie: hoogbegaafde leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar

Wanneer: 7 halve dagen + een oudersessie

Data: maandag 19 april & maandag 26 april & maandag 3 mei & maandag 10 mei (*) & maandag 17 mei & maandag 31 mei & maandag 7 juni, telkens van 13:30 u. tot 16:00 u.

(*) Op maandag 10 mei worden de ouders samen met hun kinderen verwacht.

Op maandag 14 juni van 13:30 u. tot 15:30 u. is er een groepssessie enkel voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. 

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken is er geen terugbetaling. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
april 19 2021

Details

Eerste sessie: 19 april 2021 @ 13:30
Laatste sessie: 14 juni 2021 @ 16:00
Prijs: € 595

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

+ Google Maps

Data

  • maandag 19 april
  • maandag 26 april
  • maandag 3 mei
  • maandag 10 mei (kinderen met ouders)
  • maandag 17 mei
  • maandag 31 mei
  • maandag 7 juni
  • maandag 14 juni (oudersessie)
  •  

voor hoogbegaafde leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar