BinnensteBuiten-Reis (L3-L6) – Antwerpen (AC8923)

Bezig met het laden van Evenementen

BinnensteBuiten-Reis (L3-L6) – Antwerpen (AC8923)

“Een reis naar binnen om mee naar buiten te komen”

Hoogbegaafde kinderen bezitten heel wat talenten die tot ontplooiing moeten worden gebracht. Om talent optimaal te kunnen ontwikkelen, moet een kind zich als een vis in het water voelen. Pas dan kan het voluit voor zijn/haar passie of interesse gaan. Omdat de omgeving (gezin, school, naschoolse activiteiten) niet altijd voldoende afgestemd is op de noden van deze kinderen, lopen ze het risico een deuk te krijgen in hun sociaal-emotioneel welbevinden. Er zijn dus tools nodig om tot een vlotte communicatie en samenwerking met de omgeving te komen, ook al op jonge leeftijd. Door deze vaardigheden krijgt talent pas echt de kans om te groeien!

In dit traject wordt daarom specifiek aandacht besteed aan het sociaal-emotioneel welbevinden. Thema’s als samenwerken, leren communiceren maar ook filosoferen komen hierin aan bod. Kinderen krijgen op deze manier meer inzicht in eigen functioneren en leren methodieken om in contact met de omgeving te kunnen genieten van ieders talenten.

Begeleiding: Iris Dresselaerts, klinisch psycholoog, & Lien Minne, klinisch orthopedagoog, beiden gespecialiseerd in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen

Voor wie: hoogbegaafde leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar

Wanneer: 6 halve dagen + een oudersessie + een opvolggesprek enkele maanden nadien

Data: maandag 16 oktober & maandag 23 oktober & maandag 6 november & maandag 13 november (*)  & maandag 20 november & maandag 27 november, telkens van 13:30 u. tot 16:00 u.

(*) Op maandag 13 maart worden de ouders samen met hun kinderen verwacht.

Op maandag 11 december van 13:30 u. tot 15:30 u. is er een groepssessie enkel voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. 

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken is er geen terugbetaling. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
oktober 16 2023

Details

Date: 16 oktober
Tijdstip: 13:30 - 16:00
Prijs: € 830
Evenement categorieën:

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

+ Google Maps

Data

  • maandag 16 oktober
  • maandag 23 oktober
  • maandag 6 november
  • maandag 13 november (kinderen met ouders)
  • maandag 20 november
  • maandag 27 november
  • maandag 11 december (oudersessie)
  • opvolggesprek enkele maanden nadien
  •  

voor hoogbegaafde leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar