BOOSTING TALENT by intelligence (5102)

Loading Evenementen
  • This evenement has passed.

BOOSTING TALENT by intelligence (5102)

BOOSTING TALENT by INTELLIGENCE: “een vernieuwende, positieve aanpak voor hoogbegaafdheid”

unieke lezing door prof. dr. Tessa Kieboom en prof. dr. ir. Kathleen Venderickx samen met TIA HELLEBAUT

augustus 2008 – Tia Hellebaut wint Olympisch goud! De vreugdekreten van de sporter gaan diep en iedereen deelt mee in het geluk: familie, coaches, het voltallige team achter de schermen. Het hele stadion davert.

Niet alleen topsporters maar ook de 14-jarige Willem die gisteren kampioen speelde met zijn voetbalploeg en heel wat doelpunten op zijn naam kon zetten, draagt hetzelfde blije, gelukzalige gevoel nog lang met zich mee.

Succeservaringen, mogen excelleren, je talent kunnen ontplooien, de beste mogen zijn, kunnen doorzetten, mentaal ondersteund worden, groeien in je talent, hard werken, veel tijd spenderen aan trainen, discipline aan de dag leggen, zijn stuk voor stuk elementen die deze vreugde mee tot stand brengen.

Hoogbegaafdheid kan net als een sporttalent boosten. Het kan als een versterkende factor werken op die domeinen waar je aanleg voor hebt. Hoogbegaafdheid biedt mogelijkheden, kan multitalenten ontwikkelen, innovaties tot stand brengen, baanbrekende veranderingen realiseren, en noem maar op. Hoogbegaafdheid is een opportuniteit, een krachtig middel dat vele en heel diverse successen kan opleveren net als in de sport. Of zoals Lore (13 jaar) het zegt: “Super om je hersenen te laten kraken, daar kan ik het verschil mee maken en vooral, ik word er super blij van.”

Tia Hellebaut komt in deze lezing zelf vertellen hoe door motivatie, training en het sturen van mentale processen haar talent tot ontwikkeling is kunnen komen. Daarnaast krijg je in deze unieke lezing een eerste inkijk in een vernieuwende en positieve aanpak van hoogbegaafdheid “BOOSTING TALENT by intelligence” ontwikkeld door prof. dr. Tessa Kieboom en prof. dr. ir. Kathleen Venderickx. “BOOSTING TALENT by intelligence” kijkt naar hoogbegaafdheid als een opportuniteit, als een bron van potentieel waar stimulatie en groei van talent centraal staan.

Ook enkele jongeren komen op deze avond getuigen over hun ervaringen met deze aanpak.

April 25 2019

Schrijf je in op onze wachtlijst

Details

Datum: 25 April
Tijdstip: 19:00 - 21:30
Prijs: €40

Waar

Univ Antwerpen – campus Drie Eiken – Gebouw O

Fort VI-straat 226-262
Wilrijk, 2610 Belgium

+ Google Map

0