Connecteren kan je leren. – Boosting talent-café voor hoogbegaafde volwassenen – Hasselt (5090)

Loading Evenementen
  • This evenement has passed.

Connecteren kan je leren. – Boosting talent-café voor hoogbegaafde volwassenen – Hasselt (5090)

Connecteren is een noodzaak om je potentieel te benutten: hoe doe je het?

door prof. dr. Tessa Kieboom en prof. dr. ir. Kathleen Venderickx

Opportuniteiten spotten, complexe vraagstukken oplossen, snel inzichten verwerven, innovaties bedenken, vele en vaak creatieve oplossingen genereren en strategisch denken zijn maar enkele van de krachtige eigenschappen die hoogbegaafde volwassenen bezitten. Deze eigenschappen stellen hen in de mogelijkheid bedrijven te laten groeien, onze maatschappij tot volle bloei te brengen of ethische vraagstukken genuanceerd vorm te geven. De kracht van hun denken is sterk en weinigen doen hen dit na.

Voor de hoogbegaafde geeft het benutten van deze kracht een gevoel van geluk en blijdschap. Een van de meest essentiële aspecten bij het benutten van dit denkvermogen is het kunnen connecteren met de omgeving. Collega’s moeten vernieuwende ideeën mee kunnen vorm geven, ingewikkelde processen moeten naar de werkvloer kunnen worden vertaald of inzichten moeten zo worden gebracht dat anderen er mee voor willen gaan. Connecteren is een onmisbare vaardigheid om je denkvermogen om te zetten in realisaties.

Gert (27) lanceert het ene idee na het andere: “Eerst dacht ik dat mijn collega’s mijn ideeën waardeloos vonden. Nu heb ik geleerd om te connecteren. Vernietigende blikken hebben plaatsgemaakt voor luisterbereidheid. Connecteren kan je dus echt leren!”

Dit café start met inzicht geven in wat connecteren is. Nadien is er een interactief gedeelte waar de deelnemers, door geleide vraagstelling, tips en ervaringen kunnen uitwisselen.

Aan het einde van dit café bestaat de mogelijkheid voor een informele borrel.

December 10 2018

Schrijf je in op onze wachtlijst

Details

Datum: 10 December 2018
Tijdstip: 19:30 - 21:30
Prijs: €40

Waar

CC Hasselt

Kunstlaan 5
Hasselt, 3500 Belgium

+ Google Map

0