Driedaagse cursus als begeleidingspakket voor middelbare scholen. Hierin zal het ontdekken van hoogbegaafdheid en het omgaan met onderpresteren veel aandacht krijgen.
Heb je je als leerkracht ook al eens afgevraagd waarom een leerling tijdens de les meer kennis lijkt te bezitten dan wat hij op een examen neerschrijft? Heb je al eens de indruk dat slimme leerlingen niet altijd hard en gericht studeren? Dat slim zijn niet per definitie genoeg is om ook succesvol te zijn? Dat hoogbegaafde leerlingen schijnbaar meer en meer op de schoolbanken zitten? Als al deze vragen je bezighouden en je interesse hebt om na te gaan hoe een hoogbegaafde leerling in de secundaire school in het algemeen en in jouw les in het bijzonder kan worden aangepakt, dan is deze cursus zeker iets voor jou. Tijdens deze driedaagse cursus geven we inzicht in wat hoogbegaafdheid is, reiken we didactische mogelijkheden en concepten aan en proberen we een antwoord te formuleren op je vragen.
Wanneer: donderdag 5 maart & donderdag 7 mei & vrijdag 15 mei
Voor wie: directies, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, leerkrachten en CLB-medewerkers uit alle richtingen van het secundair onderwijs
Dagindeling:
09.15 u. tot 09.30 u.: Ontvangst met koffie
09.30 u. tot 12.30 u.: Deel 1
12.30 u. tot 13.30 u.: Lunch
13.30 u. tot 16.30 u.: Deel 2
Deelnamekosten:
De prijs voor deze cursus bedraagt € 345 per deelnemer (inclusief syllabus, koffie en lunch)
Docent: prof. dr. Tessa Kieboom