Dolfijntjes: een uitdaging voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong – Berchem (14358)

Loading Evenementen

Dolfijntjes: een uitdaging voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong – Berchem (14358)

Het Dolfijntjestraject geeft aandacht aan de eigenheid van sterke kleuters. Sterke kleuters voelen zich vaak anders of onbegrepen in de eigen klassituatie. Ze zijn zoekend naar ontwikkelingsgelijken en kinderen die gelijkaardige interesses hebben, maar vinden deze niet makkelijk in de eigen klas. Daardoor komt hun sociaal-emotioneel welbevinden in het gedrang en geven ze vaak signalen ongelukkig te zijn of uiten ze psychosomatische klachten.

In de Dolfijntjes bieden we sterke kleuters de kans om te ontdekken, te experimenteren, hun leerhonger te stillen en vriendjes te maken met ontwikkelingsgelijken. Naast een gevarieerd aanbod aan verrijkingsactiviteiten en opdrachten is er ook aandacht voor samenwerken en groepsdynamiek. Zo leren we jonge kinderen reeds om te gaan met uitdagingen en zorgt het contact met andere sterke kleuters voor een meer stabiele sociaal-emotionele ontwikkeling.

Begeleiding: Saskia Hendrickx, psycho-pedagogisch consulente gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Voor wie: kleuters van de tweede en de derde kleuterklas

Wanneer: 8 halve dagen + een oudersessie

Data: woensdag 10 februari & woensdag 24 februari & woensdag 10 maart & woensdag 24 maart & woensdag 21 april &  woensdag 5 mei & woensdag 19 mei & woensdag 2 juni , telkens van 10:00 u. tot 12:00 u.

Op woensdag 9 juni van 10:00 u. tot 12:00 u. is er een groepssessie voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben.

De prijs is inclusief groepssessie voor de ouders.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.

 

februari 10 2021

Schrijf je in op onze wachtlijst

Details

Eerste sessie: 10 februari 2021 @ 10:00
Laatste sessie: 9 juni 2021 @ 10:00
Prijs: €630
Evenement categorieën:

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

+ Google Map

Data

  • woensdag 10 februari
  • woensdag 24 februari
  • woensdag 10 maart
  • woensdag 24 maart
  • woensdag 21 april
  • woensdag 5 mei
  • woensdag 19 mei
  • woensdag 2 juni
  • woensdag 9 juni (oudersessie)
  •  
0