Dolfijntjes: een uitdaging voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong – Berchem (22570)

Bezig met het laden van Evenementen

Dolfijntjes: een uitdaging voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong – Berchem (22570)

Het Dolfijntjestraject geeft aandacht aan de eigenheid van sterke kleuters. Sterke kleuters voelen zich vaak anders of onbegrepen in de eigen klassituatie. Ze zijn zoekend naar ontwikkelingsgelijken en kinderen die gelijkaardige interesses hebben, maar vinden deze niet makkelijk in de eigen klas. Daardoor komt hun sociaal-emotioneel welbevinden in het gedrang en geven ze vaak signalen ongelukkig te zijn of uiten ze psychosomatische klachten.

In de Dolfijntjes bieden we sterke kleuters de kans om te ontdekken, te experimenteren, hun leerhonger te stillen en vriendjes te maken met ontwikkelingsgelijken. Naast een gevarieerd aanbod aan verrijkingsactiviteiten en opdrachten is er ook aandacht voor samenwerken en groepsdynamiek. Zo leren we jonge kinderen reeds om te gaan met uitdagingen en zorgt het contact met andere sterke kleuters voor een meer stabiele sociaal-emotionele ontwikkeling.

Begeleiding: Saskia Hendrickx, psycho-pedagogisch consulente gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Voor wie: kleuters van de tweede en de derde kleuterklas

Wanneer: 8 halve dagen + een oudersessie

Data: woensdag 29 september & woensdag 13 oktober & woensdag 27 oktober & woensdag 10 november & woensdag 24 november & woensdag 8 december & woensdag 12 januari & woensdag 26 januari , telkens van 10:00 u. tot 12:00 u.

Op woensdag 9 februari van 10:00 u. tot 12:00 u. is er een groepssessie voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben.

De prijs is inclusief groepssessie voor de ouders.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.

 

september 29 2021

  Schrijf je in op onze wachtlijst

  Details

  Eerste sessie: 29 september @ 10:00
  Laatste sessie: 9 februari 2022 @ 10:00
  Prijs: €630
  Evenement categorieën:

  Waar

  Exentra Mindlab – Berchem

  Grote Steenweg 34
  Berchem, 2600 Belgium

  + Google Maps

  Data

  • woensdag 29 september
  • woensdag 13 oktober
  • woensdag 27 oktober
  • woensdag 10 november
  • woensdag 24 november
  • woensdag 8 december
  • woensdag 12 januari
  • woensdag 26 januari
  • woensdag 9 februari (oudersessie)
  •  

  kleuters van de tweede en de derde kleuterklas met een ontwikkelingsvoorsprong

  0