Dolfijntjes: uitdaging voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong – Berchem (22570)

Bezig met het laden van Evenementen
 • Deze evenement zijn geslaagd.

Dolfijntjes: uitdaging voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong – Berchem (22570)

Het Dolfijntjestraject geeft aandacht aan de eigenheid van sterke kleuters. Sterke kleuters voelen zich vaak anders of onbegrepen in de eigen klassituatie. Ze zijn zoekend naar ontwikkelingsgelijken en kinderen die gelijkaardige interesses hebben, maar vinden deze niet makkelijk in de eigen klas. Daardoor komt hun sociaal-emotioneel welbevinden in het gedrang en geven ze vaak signalen ongelukkig te zijn of uiten ze psychosomatische klachten.

In de Dolfijntjes bieden we sterke kleuters de kans om te ontdekken, te experimenteren, hun leerhonger te stillen en vriendjes te maken met ontwikkelingsgelijken. Naast een gevarieerd aanbod aan verrijkingsactiviteiten en opdrachten is er ook aandacht voor samenwerken en groepsdynamiek. Zo leren we jonge kinderen reeds om te gaan met uitdagingen en zorgt het contact met andere sterke kleuters voor een meer stabiele sociaal-emotionele ontwikkeling.

Begeleiding: Saskia Hendrickx, psycho-pedagogisch consulente gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong, en Laura Pauwels, klinisch psychologe, gespecialiseerd in hoogbegaafdheid

Voor wie: kleuters van de tweede en de derde kleuterklas

Wanneer: 8 halve dagen + een oudersessie

Data: woensdag 12 januari & woensdag 26 januari & woensdag 9 februari & woensdag 23 februari & woensdag 9 maart & woensdag 23 maart & woensdag 20 april & woensdag 4 mei, telkens van 10:00 u. tot 12:00 u.

Op woensdag 18 mei van 10:00 u. tot 12:00 u. is er een groepssessie voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben.

De prijs is inclusief groepssessie voor de ouders.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.

 

januari 12 2022

Details

Eerste sessie: 12 januari 2022 @ 10:00
Laatste sessie: 18 mei 2022 @ 12:00
Prijs: €630
Evenement categorieën: ,

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

+ Google Maps

Data

 • woensdag 12 januari
 • woensdag 26 januari
 • woensdag 9 februari
 • woensdag 23 februari
 • woensdag 9 maart
 • woensdag 23 maart
 • woensdag 20 april
 • woensdag 4 mei
 • woensdag 18 mei (oudersessie)
 •  

kleuters van de tweede en de derde kleuterklas met een ontwikkelingsvoorsprong