Learn To Join – Antwerpen (vroeger Start To Join) (AC8219)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Learn To Join – Antwerpen (vroeger Start To Join) (AC8219)

Sociale omgang & Anders voelen

Heb je soms het gevoel dat je anders over dingen denkt dan leeftijdsgenoten? Dat je anders op onrechtvaardigheid reageert dan velen rond je? Dat je je gevoelens soms heel anders en intenser beleeft? Voel je wel vaker spanning of onzekerheid als je met anderen in contact moet treden? Valt het je moeilijker dan je zou willen om vrienden te maken?
Learn to Join geeft je inzicht in de eigenheid van hoogbegaafdheid als het gaat over sociale omgang en het gevoel dat je soms kan overvallen anders te zijn. We informeren je over welke interacties er in de omgang met anderen kunnen spelen. We duiden vanwaar je onzekerheid in contact met anderen kan komen. We bespreken ook waarom je je soms anders voordoet dan wie je daadwerkelijk bent. Alle vragen die je hierover hebt, beantwoorden we met veel plezier.

Learn to Join bestaat uit:

1. Een online module om aan de jongere te kaderen wat er speelt in contact met anderen. Wat je al dan niet van vriendschappen kan verwachten en wat zo bepalend is voor je gevoel anders te zijn.

2. De online module voor ouders neemt hen mee in de specifieke context van het sociaal-emotioneel functioneren van je zoon of dochter. We geven daarbij inzicht in hoe de interactie met leeftijdsgenoten kan zijn en hoe je hiermee als ouder best kan omgaan.

3. Drie individuele sessies om voor jezelf een duidelijk inzicht te krijgen in wat er precies speelt wanneer sociaal contact als moeilijk wordt ervaren. Op basis van een aantal tips en oefeningen is het de bedoeling om gaandeweg wat steviger in je schoenen te leren staan en meer in contact te durven treden.

4. Een afrondende individuele sessie na een aantal maanden om te bespreken wat je met de verkregen informatie en je deelname aan Learn to Join hebt kunnen doen. Wat heb je mogelijk nog verder nodig om je makkelijker te voelen in het leggen van contact en je aanhoudende gevoel anders te zijn.

5. Elk voorjaar (april/mei) organiseren we een groepssessie waarin je samen met andere jongeren ervaringen kan delen, tips kan uitwisselen en van elkaar kan leren welke stappen je nog verder kan zetten. Dit jaar valt dit op dinsdag 9 mei van 10u00 tot 13u00. Enkele dagen vooraf ontvang je hierover alle praktische informatie.

 

Voor wie: leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs

Wanneer: online module voor jongere + online module voor ouders + 3 individuele sessies + 1 individueel opvolggesprek + groepssessie

Data: de online modules zijn beschikbaar vanaf half april – de data voor individuele sessies en opvolggesprek worden bepaald bij inschrijving – de groepssessie is op dinsdag 17 oktober van 10u00 tot 13u00.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om jongeren de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
[1] Embodio is afkomstig van het Griekse εμπόδιο (empódio) en betekent hindernis of barrière.
april 17 2023

Details

Date: 17 april
Tijdstip: 10:00 - 16:00
Prijs: € 695
Evenement categorieën: ,

Waar

Online + live op Exentra

Data

  • online modules zijn beschikbaar vanaf half april
  • data voor individuele sessies en opvolggesprek worden bepaald bij inschrijving
  • groepssessie op dinsdag 17 oktober van 10u00 tot 13u00
  •  

voor leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs