Leerkrachtenopleiding hoogbegaafde leerlingen op de middelbare school – Antwerpen (AC8136)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Leerkrachtenopleiding hoogbegaafde leerlingen op de middelbare school – Antwerpen (AC8136)

Deze opleiding is jammer genoeg volzet. Indien u toch had willen deelnemen, gelieve dan een mail te sturen naar info@exentra.be en dan zetten we u op een wachtlijst. Bij voldoende interesse gaan we zeker deze cursus herhalen op korte termijn.

 

Driedaagse cursus als ondersteuningspakket voor middelbare scholen. In deze opleiding zal het signaleren van hoogbegaafdheid en het omgaan met deze leerlingen op school en in de klas centraal staan. Daarbij wordt in de cursus uitgebreid aandacht besteed aan de dagelijkse praktijk op school.

Heb je je als leerkracht/docent al eens afgevraagd waarom een leerling tijdens de les meer kennis lijkt te bezitten dan wat hij tijdens toetsen laat zien? Heb je soms de indruk dat slimme leerlingen niet altijd hard en gericht studeren? Dat slim zijn niet per definitie genoeg is om ook succesvol te zijn? Dat hoogbegaafde kinderen meer en meer desinteresse hebben in studeren. Als al deze vragen je bezighouden en je interesse hebt om na te gaan hoe een hoogbegaafde leerling op de middelbare school in het algemeen en in jouw les in het bijzonder kan worden aangepakt, dan is deze cursus zeker iets voor jou. Tijdens deze driedaagse cursus geven we inzicht in wat hoogbegaafdheid is, reiken we didactische mogelijkheden en concepten aan en gaan we dieper in op de praktische school- en lessituatie. We leren je hoe om te gaan met differentiatie in en buiten je les en geven je tips hoe deze leerlingen op de juiste manier te begeleiden. Natuurlijk proberen we een antwoord te formuleren op al jouw vragen.

Schoolleiders krijgen informatie over het maken en borgen van beleid voor hoogbegaafden op school, uitgaand van de (nieuwe) wettelijke mogelijkheden.

 

Wanneer: dinsdag 21 maart & maandag 27 maart & dinsdag 25 april

Voor wie: directies, zorgcoördinatoren/coördinatoren passend onderwijs, leerlingbegeleiders, leerkrachten/docenten en CLB-medewerkers/pedagogisch en didactisch medewerkers uit alle richtingen van het voortgezet onderwijs

Dagindeling:

08.45 u. tot 09.00 u.: Ontvangst met koffie

09.00 u. tot 12.00 u.: Deel 1

12.00 u. tot 13.00 u.: Lunch

13.00 u. tot 16.00 u.: Deel 2

Deelnamekosten: 

De prijs voor deze cursus bedraagt € 345 per deelnemer (inclusief syllabus, koffie en lunch)

Docenten: mevr. Marga Keijsers en prof. dr. Tessa Kieboom (beiden ECHA-specialist)

 

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen.
maart 21 2023

Details

Date: 21 maart
Tijdstip: 09:00
Prijs: € 345
Evenement categorieën:

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

+ Google Maps

Data

  • dinsdag 21 maart van 9u00 tot 16u00
  • maandag 27 maart van 9u00 tot 16u00
  • dinsdag 25 april van 9u00 tot 16u00
  •  

voor directies, zorgcoördinatoren/coördinatoren passend onderwijs, leerlingbegeleiders, leerkrachten/docenten en CLB-medewerkers/pedagogisch en didactisch medewerkers uit alle richtingen van het voortgezet onderwijs