Intellectueel talent: kansen en valkuilen op het werk en op school (6101)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Intellectueel talent: kansen en valkuilen op het werk en op school (6101)

Unieke lezing door prof. dr. Tessa Kieboom en prof. dr. ir. Kathleen Venderickx in het kader van de week van de hoogbegaafdheid op de High Tech Campus Eindhoven

Innovatieve bedrijven en intellectueel talent: ze horen bij elkaar. Uit onderzoek blijkt echter dat intellectuele talenten behalve kostbaar ook kwetsbaar zijn, met name op sociaal-psychologisch-emotioneel gebied, en tegen specifieke problemen aanlopen op de werkvloer die vaak leiden tot onvrede, problemen met functioneren en performance en zelfs uitvallen.

Burn-out, verstoorde werkrelaties, blokkeren, te diep te groot of te moeilijk maken, faalangst, het zijn maar enkele van de typische valkuilen.

Professoren Tessa Kieboom en Kathleen Venderickx van Exentra en Universiteit Hasselt hebben een praktische, doelgerichte aanpak ontwikkeld om intellectueel talent te helpen langdurig goed en met voldoening te functioneren.

Zij mobiliseren de eigen capaciteiten om een ommekeer te bewerkstelligen door bewustwording, inzicht en een doelgerichte aanpak. Daarnaast maken ze duidelijk dat kleine, logische aanpassingen in aansturing en taakstelling de werkomgeving voor deze groep veranderen van ziekmakend naar gezond.

Deze lezing wordt in het Nederlands gegeven.

maart 13 2019

Details

Date: 13 maart 2019
Tijdstip: 12:00 - 12:55
Prijs: €10

Waar

Conferentiecentrum High Tech Campus – Eindhoven

High Tech Campus 1, The Strip
Eindhoven, 5656 AE Netherlands

+ Google Maps

Visit Waar Website