Mindset – traject voor hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs – Gent (7033)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Mindset – traject voor hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs – Gent (7033)

Een valkuil die bij hoogbegaafde kinderen vaak voorkomt, is de angst om fouten te maken. Deze angst zorgt ervoor dat het kind gehinderd wordt in het benutten van zijn potentieel. Het kind probeert fouten maken te vermijden en het leert daardoor niet om zijn comfortzone te verlaten. Daarnaast leggen hoogbegaafde kinderen zichzelf vaak hoge standaarden op waardoor ze een foutloos parcours willen afleggen. Dit belemmert hen opnieuw in het benutten van hun potentieel en brengt hen in een fixed mindset.

Het Mindset-traject helpt kinderen deze fixed mindset om te zetten in een op groei gerichte (growth) mindset. Kinderen die een op groei gerichte mindset hanteren, leren omgaan met het maken van fouten en kunnen op een gerichte manier de valkuilen van hoogbegaafdheid vermijden. Ze vinden het een uitdaging hun comfortzone te verlaten en genieten ervan om hun eigen grenzen te verleggen.

In een kleine groep samen met ontwikkelingsgelijken wordt inzicht gegeven in het verschil tussen fixed en growth mindset. Er worden oefeningen en tips aangereikt om er thuis en op school mee aan de slag te gaan. Op die manier leert het kind om het risico om een fout te maken niet uit de weg te gaan, durft het meer te proberen en komt het makkelijker tot leren.

Begeleiding: Joni Gyselinck, klinisch psychologe gespecialiseerd in hoogbegaafdheid

Voor wie: leerlingen van het tweede tot het zesde leerjaar

Wanneer: 6 halve dagen + een oudersessie

Data: vrijdag 4/10, donderdag 17/10, donderdag 14/11, donderdag 28/11, woensdag 11/12, telkens van 9:30 u. tot 12:00 u., en donderdag 19/12 van 13:00 u. tot 15:30 u.

Op donderdag 19 december 2019 is er aansluitend een groepssessie voor alle ouders van 15:30 u. tot 17:30 u. waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. 

De prijs is inclusief de sessie voor de ouders.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om uw kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
oktober 04 2019

Details

Eerste sessie: 4 oktober 2019 @ 09:30
Laatste sessie: 20 december 2019 @ 13:00
Prijs: € 425

Waar

Entre Cour et Jardin – Melle

Brusselsesteenweg 263
Melle, 9090 Belgium

+ Google Maps