Mindset light: voor hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs – Vakantieworkshop Hasselt (5875)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Mindset light: voor hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs – Vakantieworkshop Hasselt (5875)

Stel je voor dat je op een dag een erg moeilijke opdracht krijgt. Iets dat je nog nooit hebt gedaan, of plots helemaal anders is dan wat je gewoonlijk doet. Vind jij het dan ook vervelend om het niet meteen te kunnen? Of om misschien iets fout te doen? Zou je het ook allemaal meteen willen oplossen, in plaats van straks of morgen? Dan ben je hier op de juiste plaats! Gedurende drie dagen leren we samen uitdagingen aan te gaan en fouten te maken. Samen met een klein groepje andere kinderen zoeken we naar een manier die ons helpt om vooruit te gaan. We hebben oog voor elkaar, en wie weet kan je ook van elkaar dingen leren! Je zal snel ontdekken dat je niet de enige bent die zich niet altijd even zeker voelt.

Hoe doen we dit allemaal?

•Je krijgt een aantal tips om te leren uitdagingen aan te gaan.

•Hoe kan ik faalangst bij mezelf herkennen en overwinnen?

•Wat mag ik verwachten van mezelf en anderen?

Ten slotte gaan we ook samen uitdagingen aan. Op deze manier kan je eens uittesten of wat je geleerd hebt, ook echt werkt.

Veel hoogbegaafde en sterke kinderen vinden het zeer moeilijk uitdagingen aan te gaan of fouten te maken. Toch zijn dit vaardigheden die elk kind aan het einde van de lagere school zou moeten beheersen. Vanuit de schoolse context blijven kinderen echter zeer vaak binnen hun eigen comfortzone werken, en leren ze deze vaardigheden niet aan. Binnen het Mindset-Light vakantietraject, krijgen kinderen een inleiding over het omgaan met faalangst. We proberen hen bewust te maken van hun eigen manier van denken, en reeds een aantal strategieën aan te leren die hen kunnen helpen bij het aangaan van uitdagingen. Dit vakantietraject is geen eindhalte, maar wel een fijne opfrissing voor wie het Mindset-traject reeds tijdens het schooljaar gevolgd heeft, of wie graag een inleiding wil krijgen (alvorens eventueel het Mindset-traject te starten).

Begeleiding: Shannon Naus – Psychologe gespecialiseerd in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen

Voor wie: leerlingen van het 2de tot 6de leerjaar

Wanneer: 3 volledige dagen + een oudersessie

Data: woensdag 7/8, donderdag 8/8 en vrijdag 9/8 van 10:00 u. tot 16:00 u. Op vrijdag 9/8 van 16:00 u. tot 17:00 u. is er een groepsevaluatie voor ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. De kinderen worden tijdens deze sessie opgevangen in een ander lokaal.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
augustus 07 2019

Details

Eerste sessie: 7 augustus 2019 @ 10:00
Laatste sessie: 9 augustus 2019 @ 17:00
Prijs: €425
Evenement categorieën:

Waar

CC Hasselt

Kunstlaan 5
Hasselt, 3500 Belgium