ONLINE Ouderopleiding (13146)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

ONLINE Ouderopleiding (13146)

Heel wat ouders zijn zoekend in de opvoeding van hun hoogbegaafde zoon of dochter. Ze stellen zich de vraag of ze het wel goed doen. Ze willen ze graag opvoeden tot gelukkige volwassenen en dat blijkt allesbehalve evident te zijn. Zelfs een sterke kleuter kan al pittig zijn om in huis te hebben. Hij stelt je duizend vragen en gaat al als kleuter na of je de regels, die je hem oplegt, ook voor jezelf toepast. Naarmate hoogbegaafde kinderen groter worden kunnen ze in discussies stevig uit de hoek komen en moet je je soms schrap zetten om de juiste tegenargumentatie te vinden. Om nog maar te zwijgen over hoe ze het bloed van onder je nagels kunnen krijgen als het over schoolwerk en studeren gaat. Heel wat ouders hebben op dat moment de grootste moeite om de voordelen van hoogbegaafdheid nog te zien. En de vraag of het met je kind ooit nog wel goed zal komen, spookt geregeld door je hoofd.

 

In deze ouderopleiding willen we je in de eerste sessie meenemen in een positieve kijk op hoogbegaafdheid. Deze kinderen hebben knappe eigenschappen van moeder natuur meegekregen en het is van groot belang dat je deze als ouder ten allen tijde blijft zien.

In een tweede sessie geven we inzicht in communiceren met je kind met daarbijhorende do’s-and-don’ts op het vlak van discussiëren.

Een derde sessie focust op de manier waarop hoogbegaafde kinderen omgaan met presteren. Dat is niet voor al jullie zonen en dochters hetzelfde, wat tot heel wat frustratie en een gevoel van onmacht bij jou als ouder kan leiden.

De embodio’s of valkuilen in het leren gebruiken van potentieel komen in de vierde sessie aan bod. Op die manier krijg je als ouder meer inzicht in de oorzaken waarom je kind al dan niet presteert en leer je deze als ouder te (h)erkennen.

De vijfde sessie geeft richtlijnen in het laten groeien van het potentieel van je kind waarbij de klemtoon ligt op het belang van mentale sterkte.

De laatste sessie staat je als ouder toe om vragen te stellen waarop we online met veel plezier een antwoord formuleren.

 

We hopen je als ouder met deze opleiding meer vertrouwen te geven in de opvoeding van je kind en je inzichten mee te geven die je doen genieten van vele jaren positief ouderschap!

 

Leiding: prof. dr. Tessa Kieboom en prof. dr. ir. Kathleen Venderickx

Voor wie: ouders van hoogbegaafde kinderen in het kleuter-, lager en secundair onderwijs

Wanneer: 6 sessies van 1 uur, online te volgen

Data: donderdag 9 april & vrijdag 10 april & dinsdag 14 april & woensdag 15 april & donderdag 16 april & vrijdag 17 april, telkens van 9u30 tot 10u30.

 

Na inschrijving en betaling ontvangt u op 8 april een link die u toegang geeft tot deelname aan de eerste sessie.

 

Een goede raad: laat kinderen niet meeluisteren of ze bedenken al eigen strategieën om je nieuwe opvoedingstechnieken te snel af te zijn, nog voor je ermee begonnen bent ☺.

 

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen.
april 09 2020

Details

Eerste sessie: 9 april 2020 @ 09:30
Laatste sessie: 17 april 2020 @ 10:30
Prijs: €185
Evenement categorieën:

Waar

Online

Data

  • donderdag 9 april
  • vrijdag 10 april
  • dinsdag 14 april
  • woensdag 15 april
  • donderdag 16 april
  • vrijdag 17 april
  •  

voor ouders van hoogbegaafde kinderen in het kleuter, lager en secundair onderwijs