Oudercoaching (na de opleiding “Talentgericht Opvoeden”) (AC8251)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Oudercoaching (na de opleiding “Talentgericht Opvoeden”) (AC8251)

Wanneer je enige tijd geleden onze opleiding voor ouders hebt gevolgd (Talentgericht opvoeden door Tessa Kieboom & Kathleen Venderickx) dan willen we je graag op de hoogte brengen van een aanvulling op deze opleiding: coaching- en oefensessies die we in kleine groep aanbieden. Zo kan je de theoretische inzichten uit de opleiding nog beter omzetten in de praktijk. Dit met opvoedingssituaties waar je zelf mee geconfronteerd wordt en waar je graag verandering in wil brengen. Het is de bedoeling om onder begeleiding van Karin Vanneste, een ervaren coach, en samen met andere ouders tips uit te wisselen en te oefenen zodat je je zekerder kan voelen in de opvoeding van je hoogbegaafd kind(-eren).

 

Aanpak: Met de inbreng van praktijkcases en concrete vragen van de deelnemers, worden de inzichten van de oudercursus verdiept en geconcretiseerd. Dit doen we door ervaringen uit te wisselen en samen na te denken. Zo leren deelnemers van elkaar en worden praktijktips en houvasten opgesteld om mee aan de slag te gaan. Gedeelde ervaringen zorgen ervoor dat je je als ouder minder alleen voelt in de opvoeding van een kind dat vaak ‘anders’ is.

Karin faciliteert het verloop van de sessies en brengt vanuit haar expertise en ervaring aanvullende inzichten en praktijktips aan.

 

Formule: Kleine groepjes van minimum 3 en maximum 5 ouders. We willen graag dat je deze keer NIET als beide ouders van 1 of meerdere kinderen deelneemt. Dit om elkaar als ouder niet te ‘verstoren’ daar we van oordeel zijn dat de interrelationele dynamiek tussen een ouderpaar geen meerwaarde is tijdens deze sessie, noch voor jezelf als individu noch voor de andere deelnemers. Bovendien komen door deze samenstelling kinderen uit meerdere gezinnen aan bod wat het aantal cases ten goede komt.

Leiding: Karin ondersteunde, als ontwikkelingsgerichte coach en trainer, in de afgelopen jaren duizenden volwassenen op vlak van interactie, samenwerking en communicatie. Ze heeft een grote passie voor de uitdagingen waar hoogbegaafden en hun omgeving voor staan. Als Master in de klinische en ontwikkelingspsychologie zet Karin haar skills en expertise dan ook graag in om ouders van hoogbegaafde kinderen te ondersteunen.

Wanneer: 4 online sessies van telkens 2u

Data: woensdag 25 januari van 9u30 tot 11u30. De 3 resterende sessies worden met de deelnemers afgesproken tijdens de eerste sessie.

 

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
januari 25 2023

Details

Date: 25 januari
Tijdstip: 09:30 - 11:30
Prijs: €497
Evenement categorieën: ,

Waar

Online

Data

  • woensdag 25 januari van 9u30 tot 11u30
  • + 3 andere sessies (overeen te komen)
  •  

enkel voor ouders die al de online ouderopleiding "Talentgericht Opvoeden" gevolgd hebben (te vinden op www.exentra.academy)