Hoogbegaafde kinderen bezitten heel wat talenten die tot ontplooiing moeten worden gebracht. Om talent optimaal te kunnen ontwikkelen, moet een kind zich als een vis in het water voelen. Pas dan kan het voluit voor zijn/haar passie of interesse gaan. Omdat de omgeving (gezin, school, naschoolse activiteiten) niet altijd voldoende afgestemd is op de noden van deze kinderen, lopen ze het risico een deuk te krijgen in hun sociaal-emotioneel welbevinden. Er zijn dus tools nodig om tot een vlotte communicatie en samenwerking met de omgeving te komen, ook al op jonge leeftijd. Door deze vaardigheden krijgt talent pas echt de kans om te groeien!
In dit traject wordt daarom specifiek aandacht besteed aan het sociaal-emotioneel welbevinden. Thema’s als samenwerken, leren communiceren maar ook filosoferen komen hierin aan bod. Kinderen krijgen op deze manier meer inzicht in eigen functioneren en leren methodieken om in contact met de omgeving te kunnen genieten van ieders talenten.
Begeleiding: Iris Dresselaerts, klinisch psychologe gespecialiseerd in hoogbegaafdheid.
Voor wie: leerlingen van het eerste tot het derde leerjaar
Wanneer: 7 halve dagen + een oudersessie
Data: dinsdag 6 oktober & dinsdag 13 oktober & dinsdag 20 oktober & dinsdag 27 oktober (*) & dinsdag 10 november & dinsdag 17 november & dinsdag 24 november, telkens van 10:00 u. tot 12:30 u.
(*) Op dinsdag 27 oktober worden de ouders samen met de kinderen verwacht.
Op dinsdag 1 december van 10:00 u. tot 12:00 u. is er een groepssessie enkel voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben.