Sociaal-emotioneel welbevinden L1-L3 – Berchem (10451)

Loading Evenementen

Sociaal-emotioneel welbevinden L1-L3 – Berchem (10451)

OPGEPAST: DIT TRAJECT WORDT – OMWILLE VAN CORONA – VERSCHOVEN NAAR NOG LATER TE BEPALEN DATA. ER BLIJFT MOGELIJKHEID TOT INSCHRIJVEN. ALLE DEELNEMERS WORDEN VERWITTIGD ZODRA DATA EN LOCATIES VASTGELEGD ZIJN. DANK VOOR UW BEGRIP.

 

Hoogbegaafde kinderen bezitten heel wat talenten die tot ontplooiing moeten worden gebracht. Om talent optimaal te kunnen ontwikkelen, moet een kind zich als een vis in het water voelen. Pas dan kan het voluit voor zijn/haar passie of interesse gaan. Omdat de omgeving (gezin, school, naschoolse activiteiten) niet altijd voldoende afgestemd is op de noden van deze kinderen, lopen ze het risico een deuk te krijgen in hun sociaal-emotioneel welbevinden. Er zijn dus tools nodig om tot een vlotte communicatie en samenwerking met de omgeving te komen, ook al op jonge leeftijd. Door deze vaardigheden krijgt talent pas echt de kans om te groeien!

In dit traject wordt daarom specifiek aandacht besteed aan het sociaal-emotioneel welbevinden. Thema’s als samenwerken, leren communiceren maar ook filosoferen komen hierin aan bod. Kinderen krijgen op deze manier meer inzicht in eigen functioneren en leren methodieken om in contact met de omgeving te kunnen genieten van ieders talenten.

Begeleiding: Iris Dresselaerts, klinisch psychologe gespecialiseerd in hoogbegaafdheid.

Voor wie: leerlingen van het eerste tot het derde leerjaar

Wanneer: 7 halve dagen + een oudersessie

Data: dinsdag 28 april & dinsdag 5 mei & dinsdag 12 mei & dinsdag 19 mei (*) & dinsdag 26 mei & dinsdag 2 juni & dinsdag 9 juni, telkens van 10:00 u. tot 12:30 u.

(*) Op dinsdag 19 mei worden de ouders samen met de kinderen verwacht.

Op dinsdag 16 juni van 10:00 u. tot 12:00 u. is er een groepssessie enkel voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. 

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken is er geen terugbetaling. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
September 01 2020

Schrijf je in op onze wachtlijst

Details

Eerste sessie: 1 September @ 10:00
Laatste sessie: 31 December @ 12:30
Prijs: € 595
Evenement categorieën:

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

Data

  • dinsdag 28 april
  • dinsdag 5 mei
  • dinsdag 12 mei
  • dinsdag 19 mei (kinderen met ouders)
  • dinsdag 26 mei
  • dinsdag 2 juni
  • dinsdag 9 juni
  • dinsdag 16 juni (oudersessie)
  •  
0