Sociaal-emotioneel welbevinden L1-L3 – Berchem (10451)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Sociaal-emotioneel welbevinden L1-L3 – Berchem (10451)

Hoogbegaafde kinderen bezitten heel wat talenten die tot ontplooiing moeten worden gebracht. Om talent optimaal te kunnen ontwikkelen, moet een kind zich als een vis in het water voelen. Pas dan kan het voluit voor zijn/haar passie of interesse gaan. Omdat de omgeving (gezin, school, naschoolse activiteiten) niet altijd voldoende afgestemd is op de noden van deze kinderen, lopen ze het risico een deuk te krijgen in hun sociaal-emotioneel welbevinden. Er zijn dus tools nodig om tot een vlotte communicatie en samenwerking met de omgeving te komen, ook al op jonge leeftijd. Door deze vaardigheden krijgt talent pas echt de kans om te groeien!

In dit traject wordt daarom specifiek aandacht besteed aan het sociaal-emotioneel welbevinden. Thema’s als samenwerken, leren communiceren maar ook filosoferen komen hierin aan bod. Kinderen krijgen op deze manier meer inzicht in eigen functioneren en leren methodieken om in contact met de omgeving te kunnen genieten van ieders talenten.

Begeleiding: Iris Dresselaerts, klinisch psychologe gespecialiseerd in hoogbegaafdheid.

Voor wie: leerlingen van het eerste tot het derde leerjaar

Wanneer: 7 halve dagen + een oudersessie

Data: dinsdag 6 oktober & dinsdag 13 oktober & dinsdag 20 oktober & dinsdag 27 oktober (*) & dinsdag 10 november & dinsdag 17 november & dinsdag 24 november, telkens van 10:00 u. tot 12:30 u.

(*) Op dinsdag 27 oktober worden de ouders samen met de kinderen verwacht.

Op dinsdag 1 december van 10:00 u. tot 12:00 u. is er een groepssessie enkel voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. 

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken is er geen terugbetaling. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
oktober 06 2020

Details

Eerste sessie: 6 oktober 2020 @ 10:00
Laatste sessie: 1 december 2020 @ 12:30
Prijs: € 595
Evenement categorieën:

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

Data

  • dinsdag 6 oktober
  • dinsdag 13 oktober
  • dinsdag 20 oktober
  • dinsdag 27 oktober (kinderen met ouders)
  • dinsdag 10 november
  • dinsdag 17 november
  • dinsdag 24 november
  • dinsdag 1 december (oudersessie)
  •