Sociaal-emotioneel welbevinden L4-L6 – Berchem (10477)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Sociaal-emotioneel welbevinden L4-L6 – Berchem (10477)

Hoogbegaafde kinderen bezitten heel wat talenten die tot ontplooiing moeten worden gebracht. Om talent optimaal te kunnen ontwikkelen, moet een kind zich als een vis in het water voelen. Pas dan kan het voluit voor zijn/haar passie of interesse gaan. Omdat de omgeving (gezin, school, naschoolse activiteiten) niet altijd voldoende afgestemd is op de noden van deze kinderen, lopen ze het risico een deuk te krijgen in hun sociaal-emotioneel welbevinden. Er zijn dus tools nodig om tot een vlotte communicatie en samenwerking met de omgeving te komen, ook al op jonge leeftijd. Door deze vaardigheden krijgt talent pas echt de kans om te groeien!

In dit traject wordt daarom specifiek aandacht besteed aan het sociaal-emotioneel welbevinden. Thema’s als samenwerken, leren communiceren maar ook filosoferen komen hierin aan bod. Kinderen krijgen op deze manier meer inzicht in eigen functioneren en leren methodieken om in contact met de omgeving te kunnen genieten van ieders talenten.

Begeleiding: Iris Dresselaerts, klinisch psychologe gespecialiseerd in hoogbegaafdheid

Voor wie: leerlingen van het vierde tot het zesde leerjaar

Wanneer: 7 halve dagen + een oudersessie

Data: maandag 21 september & maandag 28 september & maandag 5 oktober & maandag 12 oktober (*) & maandag 19 oktober & maandag 26 oktober & maandag 9 november, telkens van 13:30 u. tot 16:00 u.

(*) Op maandag 12 oktober worden de ouders samen met hun kinderen verwacht.

Op maandag 16 november van 13:30 u. tot 15:30 u. is er een groepssessie enkel voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. 

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken is er geen terugbetaling. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
september 21 2020

Details

Eerste sessie: 21 september 2020 @ 13:30
Laatste sessie: 16 november 2020 @ 16:00
Prijs: € 595

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

+ Google Maps

Data

  • maandag 21 september
  • maandag 28 september
  • maandag 5 oktober
  • maandag 12 oktober (kinderen met ouders)
  • maandag 19 oktober
  • maandag 26 oktober
  • maandag 9 november
  • maandag 16 november (oudersessie)
  •