Start To Challenge – Antwerpen (AC6652)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Start To Challenge – Antwerpen (AC6652)

Verveling & Demotivatie

Heel wat jongeren met een sterk ontwikkelingspotentieel vervelen zich stierlijk op school. Lessen gaan traag, inhouden zijn weinig motiverend en veel jongeren ergeren zich dat kostbare tijd verloren gaat. Ze hebben daardoor moeite om geïnteresseerd te blijven, leren weinig nieuws en dreigen af te haken. Naar school gaan wordt een opgave, frustratie neemt toe en levenslust verdwijnt.

 

In deze Start To Challenge maken we komaf met verveling:

1. Tijdens de ‘Start To Challenge-dag’ bieden we jongeren van de middelbare school allerlei opties aan die binnen een bestaande schoolse context bedacht en gevraagd kunnen worden. Op die manier wordt duidelijk dat er allerlei voorbeelden en experimenten kunnen opgezet worden om verveling in (sommige) lessen weg te nemen of zeker te beperken. Daarbij kan zelfs ook gedacht worden aan buitenlandse ervaringen – alles met de bedoeling om je aanwezige potentieel te ontwikkelen, te verrijken en sterk in je schoenen te staan om aan ‘het echte’ leven als jongvolwassene te beginnen. Plezier beleven aan je potentieel in plaats van ermee weg te zitten kwijnen is het doel van Start To Challenge.

2. In een online opleiding reiken we aan de ouders alle informatie en mogelijkheden aan die kunnen ingezet worden om de strijd tegen verveling aan te gaan.

3. In een individueel gesprek waarin je bekijkt op welke manier je verveling zou willen aanpakken op school maken we werk van wat je zou willen doen. Samen met jou en je ouders maken we hier concrete afspraken rond.

4. Na de start van het komende schooljaar bekijken we in een individueel gesprek met Kathleen Venderickx of Tessa Kieboom wat je ervaringen van je Start to Challenge zijn, wat je aanpak van je verveling met je heeft gedaan en welk vervolg er eventueel dient te worden opgezet.

 

Begeleiding:

 Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx

Kathleen heeft een internationaal topsportverleden en oefende jarenlang een voortrekkersrol uit in de energiesector. Daarnaast is zij ook bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 Prof. dr. Tessa Kieboom

Tessa is de autoriteit op het vlak van hoogbegaafdheid in Vlaanderen en Nederland. Zij is eveneens bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 

Voor wie: leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs

Wanneer: 1 sessie + online opleiding + 2 individuele gesprekken

Data: dinsdag 20 september van 10u00 tot 16u00 & individueel online gesprek kort daarna (datum wordt bepaald bij inschrijving) & individueel gesprek in januari (datum wordt bepaald bij inschrijving).

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om jongeren de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
[1] Embodio is afkomstig van het Griekse εμπόδιο (empódio) en betekent hindernis of barrière.
september 20 2022

Details

Date: 20 september 2022
Tijdstip: 10:00 - 16:00
Prijs: € 505
Evenement categorieën: ,

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

+ Google Maps

Data

  • dinsdag 20 september van 10u00 tot 16u00
  • individueel online gesprek kort daarna
  • individueel gesprek in januari
  •  

voor leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs