Start To Join – Antwerpen (AC7319)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Start To Join – Antwerpen (AC7319)

Sociale omgang & Anders voelen

Heb je soms het gevoel dat je anders over dingen denkt dan leeftijdsgenoten? Dat je anders op onrechtvaardigheid reageert dan velen rond je? Dat je je gevoelens soms heel anders en intenser beleeft? Voel je wel vaker spanning of onzekerheid als je met anderen in contact moet treden? Valt het je moeilijker dan je zou willen om vrienden te maken?

Start To Join geeft je samen met andere jongeren inzicht in de eigenheid van hoogbegaafdheid als het gaat over sociale omgang en het gevoel dat je soms kan overvallen anders te zijn. We informeren je over welke interacties er in de omgang met anderen kunnen spelen. We duiden vanwaar je onzekerheid in contact met anderen kan komen. We bespreken ook waarom je je soms anders voordoet dan wie je daadwerkelijk bent. Alle vragen die je hierover hebt, beantwoorden we met veel plezier. Door samen met andere jongeren over gelijkaardige zorgen en onzekerheid aan de slag te gaan, kan je ook veel met elkaar delen en van elkaar leren.

 

We hebben de bedoeling om je tijdens de live bijeenkomst alle kennis en inzichten mee te geven, je vragen te beantwoorden en je zorgen te delen. Tijdens het individuele gesprek dat na een aantal maanden zal doorgaan, bespreken we wat je met de verkregen informatie en je deelname aan Start To Join hebt kunnen doen. Wat heb je dan nog verder nodig om je makkelijker te voelen in het leggen van contact en je aanhoudende gevoel anders te zijn?

 

Begeleiding:

 Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx

Kathleen heeft een internationaal topsportverleden en oefende jarenlang een voortrekkersrol uit in de energiesector. Daarnaast is zij ook bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 Prof. dr. Tessa Kieboom

Tessa is de autoriteit op het vlak van hoogbegaafdheid in Vlaanderen en Nederland. Zij is eveneens bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt. 

 

Voor wie: leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs

Wanneer: 1 sessie + 1 individueel gesprek

Data: dinsdag 18 oktober van 10u00 tot 16u00 & individueel online gesprek eind januari 2023 (datum wordt bepaald bij inschrijving).

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om jongeren de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
[1] Embodio is afkomstig van het Griekse εμπόδιο (empódio) en betekent hindernis of barrière.
oktober 18 2022

Details

Date: 18 oktober 2022
Tijdstip: 10:00 - 16:00
Prijs: € 310
Evenement categorieën: ,

Waar

Zaal Stanislas – Berchem

Grote Steenweg 75
Berchem, Belgium

+ Google Maps

Data

  • dinsdag 18 oktober van 10u00 tot 16u00
  • individueel online gesprek eind januari 2023
  •  

voor leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs