Start To Leisure – Antwerpen (AC6661)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Start To Leisure – Antwerpen (AC6661)

Overpresteren & Faalangst

Heb jij ook het gevoel dat je moet blijven studeren voor goede punten? Dat je daardoor amper nog aan vrije tijd toekomt? Beklijft je het gevoel dat als je dat allemaal niet doet, je heel veel stress ervaart?

Heel wat jongeren met een sterk ontwikkelingspotentieel ontwikkelen bijkomend een grote angst om te falen en om niet aan de hoge verwachtingen van zichzelf en hun omgeving te kunnen blijven voldoen. Daardoor wordt je stressniveau dikwijls te hoog en word je ook ziek voor een test of een examen. Sommigen blijven een aantal dagen thuis om dan met nieuwe moed toch de proef af te leggen.

Start To Leisure bestaat uit:

  1. Drie sessies waarin we jongeren samenbrengen die allemaal deze stresserende schoolsituatie ervaren. We leren je meer tijd te nemen voor andere dingen dan enkel om te studeren. Door het contact met anderen willen we je ook tips meegeven die helpend zijn. We bekijken daarbij ook of je studietechniek niet te veel gericht is op details waardoor die heel tijdrovend en inefficiënt wordt.
  2. Een individueel opvolgingsgesprek dat een aantal maanden later bij Kathleen Venderickx of Tessa Kieboom plaatsvindt om na te gaan of je verandering hebt kunnen brengen en of je wat meer vrije tijd hebt kunnen maken. Mogelijk heb je zelfs terug een hobby opgepakt. Mocht blijken dat je nog bijkomende hulp nodig hebt, dan zetten we samen een vervolgparcours uit.

 

Begeleiding:

 Prof. dr. ir. Kathleen Venderickx

Kathleen heeft een internationaal topsportverleden en oefende jarenlang een voortrekkersrol uit in de energiesector. Daarnaast is zij ook bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 Prof. dr. Tessa Kieboom

Tessa is de autoriteit op het vlak van hoogbegaafdheid in Vlaanderen en Nederland. Zij is eveneens bestuurder en bezieler bij Exentra, het Expertisecentrum rondom Hoogbegaafdheid en hoofd van de leerstoel hoogbegaafdheid aan de UHasselt.

 

Voor wie: leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs

Wanneer: 3 sessies + 1 individueel gesprek

Data: dinsdag 19 april van 10u00 tot 13u00 & vrijdag 6 mei van 10u00 tot 13u00 & maandag 30 mei van 10u00 tot 13u00 & individueel online gesprek in november (datum wordt bepaald bij inschrijving).

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om jongeren de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
[1] Embodio is afkomstig van het Griekse εμπόδιο (empódio) en betekent hindernis of barrière.
april 19 2022

Details

Eerste sessie: 19 april 2022 @ 10:00
Laatste sessie: 30 november 2022 @ 13:00
Prijs: € 460
Evenement categorieën:

Waar

Zaal Stanislas – Berchem

Grote Steenweg 75
Berchem, Belgium

+ Google Maps

Data

  • dinsdag 19 april van 10u00 tot 13u00
  • vrijdag 6 mei van 10u00 tot 13u00
  • maandag 30 mei van 10u00 tot 13u00
  • individueel online gesprek in november
  •  

voor leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs