Stop Overpresteren – Antwerpen (vroeger Start To Leisure) (AC7402)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Stop Overpresteren – Antwerpen (vroeger Start To Leisure) (AC7402)

OPGEPAST: DEZE OPLEIDING IS ENKEL TE VOLGEN NA HET TRAJECT “START UP JONGEREN” !!

Overpresteren & Faalangst

Heb jij ook het gevoel dat je moet blijven studeren voor goede punten? Dat je daardoor amper nog aan vrije tijd toekomt? Dat je om eerlijk te zijn gaandeweg ook al je hobby’s hebt opgegeven? Beklijft je het gevoel dat als je dat allemaal niet doet, je heel veel stress ervaart? Heel wat jongeren met een sterk ontwikkelingspotentieel ontwikkelen bijkomend een grote angst om te falen en om niet aan de hoge verwachtingen van zichzelf en hun omgeving te kunnen blijven voldoen. Daardoor wordt je stressniveau dikwijls te hoog en word je ook ziek voor een test of een examen. Sommigen blijven een aantal dagen thuis om dan met nieuwe moed toch de proef af te leggen.

Stop overpresteren bestaat uit:

1. Een online module waarbij we je als jongere inzicht geven in de oorzaken van overpresteren en faalangst. We geven aan wat de impact is van te veel werken, te veel zorgen maken dat het je niet zal lukken en de lat (te) hoog te leggen.

2. Een online module voor ouders die we specifiek ontwikkeld hebben om ouders te helpen op welke manier ze best met het overpresteren en de faalangst van hun zoon of dochter kunnen omgaan. Het is daarbij van groot belang te weten wat je als ouder beter wel of niet doet/zegt.

3. Drie individuele sessies waarin we de jongere zelf leren omgaan met overpresteren en faalangst. Vaak maken ze zich oneindig veel zorgen dat ze dingen niet of niet goed genoeg kunnen en dat ze zeker zullen falen. Uit angst dat dit hen niet zou overkomen, gaan ze in overdrive, durven ze alleen nog maar op zeker te spelen en gaan ze elke mogelijke opportuniteit uit de weg. De spanning die ze daarbij onderliggend opbouwen kan leiden tot paniekaanvallen, geen examens te durven doen of thuis te blijven om extra tijd in een toets of een examen te kunnen steken. We leren je hierbij om meer tijd te nemen voor andere dingen dan enkel om te studeren. We bekijken daarbij ook of je studietechniek niet te veel gericht is op details waardoor die heel tijdrovend en inefficiënt wordt.

4. Een individueel opvolgingsgesprek dat een aantal maanden later zal plaatsvinden om na te gaan of je verandering hebt kunnen brengen en dat je wat meer vrije tijd hebt kunnen maken. Mogelijk heb je zelfs terug een hobby opgepakt. Mocht blijken dat je nog bijkomende hulp nodig hebt dan zetten we samen een vervolgparcours uit.

 

Voor wie: leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs

Wanneer: online module voor de jongere + online module voor ouders + 3 individuele gesprekken + opvolggesprek

Data: de online modules zijn beschikbaar vanaf half mei – de data van individuele gesprekken en opvolggesprek worden bepaald bij inschrijving.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om jongeren de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
[1] Embodio is afkomstig van het Griekse εμπόδιο (empódio) en betekent hindernis of barrière.
mei 15 2023

Details

Date: 15 mei
Tijdstip: 10:00 - 13:00
Prijs: € 585
Evenement categorieën: ,

Waar

Online + live op Exentra

Data

  • online modules beschikbaar vanaf half mei
  • data van individuele gesprekken en opvolggesprek worden bepaald bij inschrijving
  •  

voor leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs