Studielab Exentra – Antwerpen (AC8931)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Studielab Exentra – Antwerpen (AC8931)

Studielab Exentra = een aantal zaterdagen bij ons en met ons leren en studeren

Op zaterdag 27 mei & 3 en 10 juni wordt het mindlab van Exentra een studielab. We stellen onze deuren drie zaterdagen lang tussen 10 en 17 uur open voor jongeren. Zo willen we hen ondersteunen in de voorbereidingen van de eindexamens. Op neutraal terrein, weg van de gemakkelijke afleiding en wat ze thuis als sociale druk ervaren en tussen gelijkgestemden die in dezelfde situatie zitten, vermindert de weerstand en verhoogt de motivatie. Dat wakkert de productiviteit en efficiëntie aan wat op zijn beurt leidt tot meer zelfvertrouwen en een aangenamere studeerervaring.

Hoe werkt het?
Jongeren kunnen zich inschrijven voor het pakket van zaterdagen (en passen zelf aan indien gewenst). Bij de inschrijving laten ze Exentra weten op welke uren ze tussen 10 en 17 uur willen komen studeren. Ze kiezen zelf voor een engagement van een paar uur per zaterdag of voor een aanwezigheid de hele tijd tussen 10 en 17 uur.

Een studiecoach staat in voor de ontvangst van elke jongere en de studiesfeer. Ze bekijkt bij aankomst met elke jongere apart welk vak en welke inhouden de jongere op het dagprogramma zet en maakt samen met hen een haalbare planning met mijlpaaltjes en tussenpauzes op. De studiecoach blijft de hele tijd aanspreekbaar en staat paraat in het geval weerstand opduikt, concentratiemoeilijkheden de kop opsteken, frustratie de overhand neemt. Bij het afsluiten van de studeersessie ontvangt elke jongere constructieve feedback en waardering voor het geleverde werk.

Leren is iets dat jongeren moeten leren en daarbij helpt Exentra met dit studielab graag een handje.

 

Begeleiding: Birgit Martens, studiecoach, life coach, communicatietrainer (soft skills)  en taaldocent

Voor wie: leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs

Wanneer:  1,2 of 3 sessies van een volledige dag (of een gedeelte daarvan)

Data: op zaterdag 27 mei en/of zaterdag 3 juni en/of zaterdag 10 juni, telkens van 10u00 tot 17u00

Prijs: €120 voor het pakket (ongeacht hoeveel zaterdagen je komt)

 

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om jongeren de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
mei 27 2023

Details

Date: 27 mei
Tijdstip: 10:00 - 17:00
Prijs: € 120
Evenement categorieën: ,

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

+ Google Maps

Data

  • zaterdag 27 mei van 10u00 tot 17u00
  • zaterdag 3 juni van 10u00 tot 17u00
  • zaterdag 10 juni van 10u00 tot 17u00
  •  

voor leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar en studenten in het hoger onderwijs