Take The Challenge – Antwerpen (vroeger Start To Challenge) (AC8214)

Bezig met het laden van Evenementen
  • Deze evenement zijn geslaagd.

Take The Challenge – Antwerpen (vroeger Start To Challenge) (AC8214)

Verveling & Demotivatie

Heel wat jongeren met een sterk ontwikkelingspotentieel vervelen zich stierlijk op school. Lessen gaan traag, inhouden zijn weinig motiverend en veel jongeren ergeren zich dat kostbare tijd verloren gaat. Ze hebben daardoor moeite om geïnteresseerd te blijven, leren weinig nieuws en dreigen af te haken. Naar school gaan wordt een opgave, frustratie neemt toe en levenslust verdwijnt.

In deze Take the Challenge maken we komaf met verveling:

1. Een online module waarin we oplijsten voor de middelbare school jongere welke opties binnen een bestaande schoolse context bedacht en gevraagd kunnen worden. Dit voornamelijk ook in het kader van de nieuwe onderwijsregels die sinds 01.09.2022 voor middelbaar onderwijs in voege zijn getreden. Op die manier wordt duidelijk dat er allerlei voorbeelden en experimenten kunnen opgezet worden om verveling in (sommige) lessen weg te nemen of zeker te beperken. Daarbij kan zelfs ook gedacht worden aan buitenlandse ervaringen. Alles met de bedoeling om je aanwezige potentieel te ontwikkelen, te verrijken en sterk in je schoenen te staan om aan ‘het echte’ leven als jongvolwassene te beginnen. Plezier beleven aan je potentieel in plaats van ermee weg te zitten kwijnen is het doel van Take the Challenge. Op die manier kan je de architect van je eigen schoolcarrière worden.

2. Een specifieke online opleiding voor ouders waarin we alle informatie en mogelijkheden aanreiken die kunnen ingezet worden om de strijd tegen verveling aan te gaan. We geven aan op welke manier je als ouder best reageert wanneer je zoon of dochter bereid is om dergelijke uitdagingen aan te gaan.

3. Een individueel gesprek waarin we samen met de jongere en de ouders bekijken op welke manier je verveling zou willen aanpakken op school. Samen met jou en je ouders maken we hier een plan met concrete afspraken rond.

4. Een schooloverleg om samen met alle partijen rond de tafel te zitten (online) om te bekijken welke vorm een uitdagingstraject op school kan aannemen en welke stappen hierbij moeten worden gezet. Dit in het kader van wat tijdens het individueel gesprek als plan naar voor is gekomen.

5. Na een trimester bekijken we in een individueel gesprek wat je ervaringen van je eigen Take the Challenge zijn, wat de aanpak van je verveling met je heeft gedaan en welk vervolg er dient te worden opgezet.

Voor wie: leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar

Wanneer: online module + online opleiding + individueel gesprek + schooloverleg + opvolggesprek

Data: online module + online opleiding beschikbaar vanaf begin februari  – data gesprekken en schooloverleg worden bepaald bij inschrijving.

Annuleringsvoorwaarden: bij annulering tot 2 weken voor aanvang van de cursus rekenen wij 30 % annuleringsvergoeding. Bij annulering in de laatste 2 weken wordt het volledige cursusgeld aangerekend. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om jongeren de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
[1] Embodio is afkomstig van het Griekse εμπόδιο (empódio) en betekent hindernis of barrière.
februari 20 2023

Details

Date: 20 februari
Tijdstip: 10:00 - 16:00
Prijs: € 585
Evenement categorieën: ,

Waar

Online + live op Exentra

Data

  • online module beschikbaar vanaf begin februari
  • online opleiding beschikbaar vanaf begin februari
  • data gesprekken en schooloverleg worden bepaald bij inschrijving.
  •  

voor leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar