Exentra helpt leerkrachten en CLB’s

Je bent leerkracht en je hebt het vermoeden dat één van je leerlingen hoogbegaafd is. Of je werkt aan het CLB en vermoedt dat een bepaalde leerling wel wat hulp zou kunnen gebruiken als hoogbegaafde.

Lezingen

Exentra vzw houdt lezingen die je als school of CLB kunt aanbieden op pedagogische studiedagen. Onze lezingen worden in samenspraak aangepast aan jouw specifieke vraag of behoefte. Al naargelang het onderwerp en de situatie spreken we over een duurtijd van 1 u tot een volledige dag.

Opleiding tot Exentra-school

Exentra vzw biedt scholen de mogelijkheid om zichzelf in een meerjaarstraject te laten erkennen als Exentra-school. Tijdens deze opleiding worden scholen van dichtbij begeleid in de opbouw van de binnenklasdifferentiatie en de opstart en uitbouw van de kangoeroewerking. Meer dan 50 scholen in Vlaanderen worden op deze manier door Exentra vzw begeleid.

We willen jullie bedanken voor het leerrijke traject de voorbije drie jaar. We hebben nieuwe inzichten verkregen en konden reflecteren over bestaande initiatieven. We houden de werking en tips ter harte en blijven collega’s stimuleren tot interne en externe differentiatie.

Inge Scholliers – directrice basisschool Sinte-Maarten in Meise

2-daagse opleidingen

Misschien is een inleiding of kennismaking met de problematiek voor nu voldoende. Dan kan je terecht in onze 2-daagse opleidingen. Raadpleeg onze agenda voor de juiste data.

 

Heeft u vragen, wil u rechtstreeks een afspraak maken of twijfelt u nog of u bij ons aan het goede adres bent? Contacteer ons dan via het kennismakingsloket.