Hoe kan mijn school een Exentra-school worden?

Exentraschool praktisch

Kleuter- of basisscholen die interesse hebben om een Exentra-werking op te starten, kunnen contact opnemen met Exentra op het nummer: 03/297 30 88 of via mail info@exentra.be

 

De werking wordt in groepen van 5 tot 6 scholen uit dezelfde regio opgestart.  

 

Voor het secundair onderwijs is het Exentra-begeleidingspakket nog in volle ontwikkeling. Scholen die niet willen wachten tot het Exentra-pakket gebruiksklaar is en toch al met een werking voor leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong willen starten, kunnen ervoor kiezen om zich individueel en op maat te laten begeleiden. Ook daarvoor kunt u contact opnemen via de hoger genoemde contactgegevens.
 

We geloven er als Exentra sterk in dat de betrokken scholen de inhouden van de opleiding op een professionele én kwalitatieve manier toepassen voor de sterke en hoogbegaafde leerlingen in de dagelijkse klaspraktijk. Honderd procent garantie hebben we als Exentra echter niet en we willen je als ouder graag melden dat de kwaliteit van de aanpak van sterke en hoogbegaafde leerlingen steeds de verantwoordelijkheid van de school blijft. Het is dus van belang dat je bij het maken van een schoolkeuze, en ook wanneer je schoolkeuze op een Exentraschool valt, in gesprek gaat met de school en nagaat of de professionalisering al dan niet een feit is.  

Om jullie hierin als ouder te ondersteunen geven we ook jaarlijks een lezing ‘Krijgt uw kind op school het aanbod dat het nodig heeft?’ waarin we duidelijk oplijsten wat een school voor je kind zou moeten betekenen en wat je kan verwachten.