Voor volwassenen

Hoe kunnen we te werk gaan?

Hoogbegaafde kinderen groeien op tot hoogbegaafde volwassenen. Een minderheid weet echter van zichzelf dat hij hoogbegaafd is.

Voor sommigen is deze onwetendheid geen probleem. Voor anderen vormt de hoogbegaafdheid echter een voedingsbodem voor een aantal moeilijk te duiden hindernissen. Eenmaal duidelijk is dat hoogbegaafdheid aan de basis ligt, kan er gemakkelijk aan gewerkt worden.

Zowel presteerders als onderpresteerders ondervinden vaak moeilijkheden in de sociale omgang met collega’s. Hoogbegaafden analyseren vaak sneller en denken daardoor gemakkelijk 5 stappen vooruit, waardoor de omgeving hun redenering niet begrijpt. Dit verschil zorgt voor een permanente bron van ergernissen en misverstanden.

Prof.dr. ir. Kathleen Venderickx over het boek ‘Meer dan intelligent’ op radio 1

De werktijd vult een belangrijk gedeelte van de dag en is bij uitstek een plek waar veel contact met anderen wordt gelegd. Voor vele hoogbegaafden is de werkplek een bron van ergernis.
Om die reden heeft Exentra in samenwerking met het Europees Sociaal Fonds (ESF) een begeleidingspakket voor bedrijven uitgewerkt. Dit pakket bevat een kennisplatform over hoogbegaafdheid op de werkvloer, een workshopprogramma voor leidinggevenden, HR-managers, bedrijfsleiders, personeelsverantwoordelijken en een peerplatform voor leidinggevenden en HR-managers.

Nieuwsberichten