Site icon Exentra

Voor bedrijven

Hoe kunnen we te werk gaan?

Wist u dat bij een bevraging bij meer dan 200 hoogbegaafde volwassenen, 2 op de 3 hoogbegaafden aangeven hun potentieel niet ten volle te benutten?

Wist u dat tijdens diezelfde bevraging meer dan de helft aangeeft te weinig uitdaging te hebben op de werkvloer?  Dat geeft aan dat er op de werkvloer nog heel veel werk is. 

Exentra vzw helpt volwassenen omgaan met hun hoogbegaafdheid.  De werksituatie speelt hierbij een belangrijke rol. Die situatie verdient daarom extra en gespecialiseerde aandacht.

Zowel presteerders als onderpresteerders ondervinden vaak moeilijkheden in de sociale omgang met collega’s. Hoogbegaafden analyseren vaak sneller en denken daardoor gemakkelijk 5 stappen vooruit, waardoor de omgeving hun redenering niet begrijpt. Dit verschil zorgt voor een permanente bron van ergernissen en misverstanden.

De werktijd vult een belangrijk gedeelte van de dag en is bij uitstek een plek waar veel contact met anderen wordt gelegd. Voor vele hoogbegaafden is de werkplek een bron van ergernis.
Om die reden heeft Exentra in samenwerking met het Europees Sociaal Fonds (ESF) een begeleidingspakket voor bedrijven uitgewerkt. Dit pakket bevat een kennisplatform over hoogbegaafdheid op de werkvloer, een workshopprogramma voor leidinggevenden, HR-managers, bedrijfsleiders, personeelsverantwoordelijken en een peerplatform voor leidinggevenden en HR-managers.

Onderzoek hoogbegaafdheid op nieuws Q-music

Nieuwsberichten

Start je kind op de middelbare school en kiest het voor Latijn?

Latijn is voor heel wat hoogbegaafde jongeren een struikelblok op de middelbare school: het loopt niet gewoon vanzelf en alleen door op te letten in de klas lukt het niet. […]

Wat ga jij doen in de grote vakantie?

Nog geen plannen? Vanaf nu staan onze vakantiekampen allemaal op onze agenda. Ga zeker eens een kijkje nemen. Er staat vast wel een kamp bij waar je naartoe wil gaan. […]

Gezocht: klinisch psycholoog of orthopedagoog

Heb je zin om ons team te versterken? We zoeken dringend klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen of psycho-pedagogisch consulenten, voor kinderen en jongeren, die op zelfstandige basis met ons aan de […]

Podcast Arnout Van Den Bossche

Kathleen Venderickx heeft samen met comedian Arnout Van den Bossche een podcast gemaakt ‘Hoe leuk is het om te werken met hoogbegaafden?’. Arnout kennende is het zeker en vast een […]

Exit mobile version