Tessa Kieboom wint Mensa-Fonds award in Nederland

Tessa Kieboom wint Mensa-Fonds award in Nederland

Prof. dr. Tessa Kieboom, directeur van Exentra vzw, heeft de Mensa-fonds award gewonnen voor haar werk rond hoogbegaafheid. Ze is de winnaar van de Mensa-fonds award in de categorie onderwijs. Mensa is een internationale vereniging voor hoogbegaafde mensen. Stichting Mensa Fonds zet zich ervoor in dat de talenten van hoogbegaafden beter worden benut en de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving meer zichtbaar wordt. Elk jaar reikt de stichting een award uit aan mensen die een belangrijke bijgedragen hebben geleverd aan het welzijn van hoogbegaafden en hun omgeving. Er wordt een award uitgereikt in 3 verschillende categorieën: werk, maatschappij en onderwijs.

Tessa Kieboom zet zich al vele jaren in voor hoogbegaafden. Via de vzw Exentra helpt ze hoogbegaafde kinderen en volwassenen. De jury van de Mensa Fonds award lichtte de keuze voor Tessa als volgt toe: “Tessa Kieboom is een van de grootste autoriteiten op het gebied van (hoog)begaafdheid en onderpresteren in Nederland en België. Zij stelt dat de kern van hoogbegaafdheid niet het hoge IQ is, maar het verruimde bewustzijn. Volgens haar versterkt het bewustzijn, naarmate het IQ toeneemt. Dat betekent concreet dat veel hoogbegaafden extra gevoelig zijn voor prikkels. 
Zij geeft regelmatig lezingen aan docenten en andere betrokkenen in het hb-veld om haar kennis over te dragen en hen te prikkelen met praktijk cases. Wat zij voor de groep onderpresteerders en hun omgeving heeft gedaan, is van groot belang voor zowel de hoogbegaafden als hun omgeving.”

Comments

Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *