Vier mythes over hoogbegaafde kinderen doorprikt.

Vier mythes over hoogbegaafde kinderen doorprikt.

Kinderen met beperking krijgen sinds dit schooljaar extra zorg op school. Maar terwijl de zwakkere leerlingen meer aandacht krijgen dankzij het zogenaamde M-decreet, dreigen hoogbegaafde kinderen in de kou te blijven staan, waarschuwt professor Tessa Kieboom. ‘Omdat er nog tal van misverstanden over hen bestaan’, zegt ze. De professor weerlegt hier de vier meest hardnekkige mythes over hoogbegaafde kinderen.

U kan hier het volledige artikel uit Het Nieuwsblad downloaden.

U kan hier het volledige artikel uit Het Belang van Limburg downloaden.

Enkele reacties:

(omwille van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer vermelden we enkel de voornaam van de persoon die de commentaar schreef.)

Proficiat! Weer mooie informatie ivm hoogbegaafdheid. Voor mij zo herkenbaar…ik hoop op nog meer herkenning en begeleiding…. nu voor mijn kleinzon(n)en.

Groetjes lili

 

Dankjewel voor dit hart onder de riem!
Lieve

 

Allemaal héél herkenbaar,dank voor de artikels. Mvg, Diane

 

Bedankt om deze artikels door te sturen. Het doet deugd te lezen dat het probleem weer eens onder de aandacht wordt gebracht. We proberen die “mythes” ook in onze omgeving uit te leggen en te verdedigen, maar meestal stuiten we toch op onbegrip.

“Ze kunnen beter goed meekunnen in de school dan achter lopen” dat is nog zo’n zinnetje dat we regelmatig horen. Ik geef het artikel in ieder geval door aan de zorgjuf. Hoe meer mensen erover lezen, hoe meer mensen het misschien begrijpen.

Met vriendelijke groeten, Christel

 

Beste, Mijn dochter is bijna 14 en is nog altijd zoals de kinderen in het artikel van Belang van Limburg.
Ze is nooit serieus genomen maar wel zoals een vervelend en onbeleefd kind wanneer ze altijd zegt “het is saai, ik verveel me”.

 

Heel veel herkenbaar in het artikel: Wakker liggen van karrewiet, alles onthouden en verbanden leggen,kleuterklas een verschrikking, kaartjes met sommen oefenen: een ramp.; hoewel al vlot kunnen rekenen vanaf de tweede kleuterklas…

‘s nachts niet kunnen slapen, want er was iets gezegd over de film ‘pearl harbour’… en eindelijk in slaap raken nadat vader en moeder in het midden van de nacht rond de keukentafel met een atlas het verhaal van Pearl Harbour en de WO hebben verteld. Dank voor het artikel. Er zijn écht nog te veel vooroordelen een heel veel onbegrip!

 vriendelijke groeten, Annemie

Comments

Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *