Dolfijntjes: uitdaging voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong – Antwerpen (AC10696)

Loading Evenementen
  • This evenement has passed.

Dolfijntjes: uitdaging voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong – Antwerpen (AC10696)

Het Dolfijntjestraject geeft aandacht aan de eigenheid van sterke kleuters. Sterke kleuters voelen zich vaak anders of onbegrepen in de eigen klassituatie. Ze zijn zoekend naar ontwikkelingsgelijken en kinderen die gelijkaardige interesses hebben, maar vinden deze niet makkelijk in de eigen klas. Daardoor komt hun sociaal-emotioneel welbevinden in het gedrang en geven ze vaak signalen ongelukkig te zijn of uiten ze psychosomatische klachten.

In de Dolfijntjes bieden we sterke kleuters de kans om te ontdekken, te experimenteren, hun leerhonger te stillen en vriendjes te maken met ontwikkelingsgelijken. Naast een gevarieerd aanbod aan verrijkingsactiviteiten en opdrachten is er ook aandacht voor samenwerken en groepsdynamiek. Zo leren we jonge kinderen reeds om te gaan met uitdagingen en zorgt het contact met andere sterke kleuters voor een meer stabiele sociaal-emotionele ontwikkeling.

Begeleiding: Saskia Hendrickx, psycho-pedagogisch consulente gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong, en Laura Pauwels, klinisch psychologe, gespecialiseerd in hoogbegaafdheid

Voor wie: kleuters van de tweede en de derde kleuterklas

Wanneer: 7 halve dagen + een feedbackgesprek

Data: woensdag 28 februari & woensdag 6 maart & woensdag 13 maart & woensdag 20 maart & woensdag 27 maart & woensdag 17 april & woensdag 24 april, telkens van 10u00 tot 12u00.

Op dinsdag 7 mei of woensdag 8 mei is er een online feedbackgesprek voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. Reken op een individueel gesprek (enkel ouders) van ruim een half uur.

De prijs is inclusief feedbackgesprek voor de ouders.

Annuleringsvoorwaarden: Als je inschrijft voor dit programma reserveer je je plaats in de groep. Bij annulatie tot een maand op voorhand, betalen we het volledige bedrag terug. Bij annulatie meer dan 14 dagen op voorhand betalen we de helft van het bedrag terug. Bij annulatie minder dan 14 dagen op voorhand kan er niets terugbetaald worden. Bij annulatie vanwege onze kant wordt het volledige bedrag uiteraard wel terugbetaald. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
februari 28 2024

Details

Date: 28 februari
Tijdstip: 10:00 - 12:00
Prijs: €955
Evenement categorieën: ,

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

+ Google Map

Data

  • woensdag 28 februari
  • woensdag 6 maart
  • woensdag 13 maart
  • woensdag 20 maart
  • woensdag 27 maart
  • woensdag 17 april
  • woensdag 24 april
  • dinsdag 6 mei of woensdag 7 mei (online feedbackgesprek)
  •  

kleuters van de tweede en de derde kleuterklas met een ontwikkelingsvoorsprong