ProbeerPret-Raket (L3-L6) – vroeger: Mindset – Antwerpen (AC11770)

Loading Evenementen
  • This evenement has passed.

ProbeerPret-Raket (L3-L6) – vroeger: Mindset – Antwerpen (AC11770)

van MislukSchrik naar ProbeerPret

Een valkuil die bij hoogbegaafde kinderen vaak voorkomt, is de angst om fouten te maken. Deze angst zorgt ervoor dat het kind gehinderd wordt in het benutten van zijn potentieel. Het kind probeert fouten maken te vermijden en het leert daardoor niet om zijn comfortzone te verlaten. Daarnaast leggen hoogbegaafde kinderen zichzelf vaak hoge standaarden op waardoor ze een foutloos parcours willen afleggen. Dit belemmert hen opnieuw in het benutten van hun potentieel en brengt hen in een fixed mindset.

Het ProbeerPretRaket-traject helpt kinderen deze fixed mindset om te zetten in een op groei gerichte (growth) mindset. Kinderen die een op groei gerichte mindset hanteren, leren omgaan met het maken van fouten en kunnen op een gerichte manier de valkuilen van hoogbegaafdheid vermijden. Ze vinden het een uitdaging hun comfortzone te verlaten en genieten ervan om hun eigen grenzen te verleggen.

In een kleine groep samen met ontwikkelingsgelijken wordt inzicht gegeven in het verschil tussen fixed en growth mindset. Er worden oefeningen en tips aangereikt om er thuis en op school mee aan de slag te gaan. Op die manier leert het kind om het risico om een fout te maken niet uit de weg te gaan, durft het meer te proberen en komt het makkelijker tot leren.

Begeleiding: Jozefien Van Hove, klinisch psycholoog, gespecialiseerd in de begeleiding van hoogbegaafde kinderen

Voor wie: hoogbegaafde leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar

Wanneer: 6 halve dagen + een oudersessie + een opvolggesprek enkele maanden nadien

Data: maandag 29 april & maandag 6 mei & maandag 13 mei & maandag 3 juni & maandag 10 juni & maandag 17 juni, telkens van 14u00 tot 16u30.

Op maandag 24 juni is er een groepssessie voor alle ouders van 14u00 tot 16u00 waarin wordt uitgelegd wat de kinderen gedaan en geleerd hebben. 

De prijs is inclusief de sessie voor de ouders & het opvolggesprek.

Annuleringsvoorwaarden: Als je inschrijft voor dit programma reserveer je je plaats in de groep. Bij annulatie tot een maand op voorhand, betalen we het volledige bedrag terug. Bij annulatie meer dan 14 dagen op voorhand betalen we de helft van het bedrag terug. Bij annulatie minder dan 14 dagen op voorhand kan er niets terugbetaald worden. Bij annulatie vanwege onze kant wordt het volledige bedrag uiteraard wel terugbetaald.  Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.
april 29 2024

Details

Date: 29 april
Tijdstip: 14:00
Prijs: € 920
Evenement categorieën: ,

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

+ Google Map

Data

  • maandag 29 april
  • maandag 6 mei
  • maandag 13 mei
  • maandag 3 juni
  • maandag 10 juni
  • maandag 17 juni
  • maandag 24 juni (oudersessie)
  • opvolggesprek enkele maanden nadien
  •  

voor hoogbegaafde leerlingen van het derde tot het zesde leerjaar