Vakantiekamp “Duik in de wereld van de Romeinen” (AC12719)

Bezig met het laden van Evenementen

Vakantiekamp “Duik in de wereld van de Romeinen” (AC12719)

Een voorproefje Latijn voor wie naar het 1e middelbaar gaat

 

Waarom een zomerprogramma Latijn?

Als je kiest voor Latijn in het 1e middelbaar, dan staat je een bijzonder avontuur te wachten. Je zal kennismaken met een boeiende cultuur vol goden, helden en fantastische verhalen. Je zal een taal leren die misschien wel wat lijkt op Frans, maar die toch ook anders werkt. En je zal misschien wel voor het eerst “echt” moeten studeren: woordjes leren, het taalsysteem inoefenen, zinnen leren vertalen…

Zo vormt Latijn voor nogal wat hoogbegaafde kinderen en jongeren vaak een eerste herkenbaar struikelblok in het middelbaar: het loopt niet zomaar vanzelf, gewoon opletten in de klas volstaat niet… Zowel voor het leren als voor het gevoel een hele uitdaging!

Daarom zorgen we er met dit zomerprogramma voor dat je extra voorbereid aan de start komt: je maakt kennis met enkele bouwstenen van de taal (Hoe spreek je Latijn uit? Hoe zet je woorden van enkelvoud naar meervoud?…) en krijgt verschillende helpende tips om Latijnse woordjes vlot te onthouden. Zo kijk je het nieuwe schooljaar met extra vertrouwen tegemoet!

 

Concreet

Het programma bestaat uit vier halve dagen (drie op het einde van de zomer en één terugkom-moment kort na de herfstvakantie).

Elke halve dag is opgebouwd uit drie componenten:

– we gaan op onderzoek in de cultuur van de Romeinen aan de hand van een bijzonder voorwerp,

– we maken kennis met een basisbouwsteentje van het Latijnse taalsysteem,

– we oefenen actief met tips en strategieën voor woordenschat.

 

Begeleiding:

Ludwig Peeters

Ludwig Peeters is een ervaren leerkracht Latijn en Grieks. Hij doet niets liever dan jongeren warm maken voor de taal, verhalen en cultuur van de Romeinen en de Grieken. Het delen van de verwondering houdt zijn passie fris. Hij is ook studiecoach bij Exentra.

Voor wie: sterke en hoogbegaafde jongeren die net het zesde leerjaar  achter de rug hebben.

Wanneer: 4 halve dagen

Data: woensdag 21 augustus & donderdag 22 augustus & vrijdag 23 augustus, telkens van 10u00 tot 12u30, + een terugkomdag op maandag 4 november van 14u00 tot 16u30.

 

Annuleringsvoorwaarden: Als je inschrijft voor dit programma reserveer je je plaats in de groep. Bij annulatie tot een maand op voorhand, betalen we het volledige bedrag terug. Bij annulatie meer dan 14 dagen op voorhand betalen we de helft van het bedrag terug. Bij annulatie minder dan 14 dagen op voorhand kan er niets terugbetaald worden. Bij annulatie vanwege onze kant wordt het volledige bedrag uiteraard wel terugbetaald. Indien nodig behouden wij het recht om de cursus te verplaatsen. We behouden het recht om een kind de toegang tot het traject te ontzeggen wanneer zijn/haar gedrag de draagkracht van de groep overschrijdt.

Bij onvoldoende inschrijvingen zijn we genoodzaakt het kamp te annuleren.

augustus 21 2024

Details

Eerste sessie: 21 augustus @ 10:00
Laatste sessie: 23 augustus @ 12:30
Prijs: €480
Evenement categorieën: ,

Waar

Exentra Mindlab – Berchem

Grote Steenweg 34
Berchem, 2600 Belgium

Data

  • woensdag 21 augustus
  • donderdag 22 augustus
  • vrijdag 23 augustus
  • maandag 4 november
  •  

voor sterke en hoogbegaafde jongeren die net het zesde leerjaar achter de rug hebben.